Kremlin'den petrol açıklaması: Tavan fiyatı kabul etmiyoruz

Avrupa Birliği ve G7’nin Rusya petrolü için 60 dolar tavan fiyat belirlemesini kabul etmediklerini söyleyen Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov, uygulamaya hazırlıklı olduklarını ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Birliği (AB), G7 ülkeleri ve Avusturalya tarafından Rusya petrolüne 60 dolar tavan fiyat konulmasıyla ilgili Kremlin'den açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov, Rusya'nın uygulamayı kabul etmeyeceğini söyledi.

Rus haber ajansı TASS'ın aktardığına göre Peskov "Durumu değerlendiriyoruz. Böyle bir tavan fiyat hakkında bazı hazırlıklar yapılmıştı. Bu tavan fiyatı kabul etmeyeceğiz ve değerlendirmeler bittikten sonra işlerin nasıl yapılacağı hakkında sizi daha sonra bilgilendireceğiz" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

AB ülkeleri, önceki gün Rusya'dan deniz yoluyla taşınan petrole varil başına 60 dolar tavan fiyat uygulanmasında anlaştı. AB'nin ardından G7 ülkeleri ve Avustralya da varil başı 60 dolar tavan fiyat uygulayacağını duyurdu. Rusya ise daha önce yaptığı açıklamada petrole tavan fiyat uygulayacak ülkelere satış yapmayacağını açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Rusya Petrol