KTÜ'de mezuniyet töreni düzenlendi

KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi okuyan üniversite öğrencileri düzenlenen törenle mezun oldu.

Google Haberlere Abone ol

TRABZON - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 42. Mezuniyet Töreni'ni düzenledi. Öğrenciler keplerini fırlatarak mezuniyet sevinci yaşadı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin düzenlediği 42. Mezuniyet Töreni'ne katıldı. Törene, KTÜ Rektörü Hamdullah Çuvalcı, akademik ve idari personel, mezunlar ve ailelerinin yanı sıra çok sayıda davetli katılım gösterdi. 

GENÇ, MEZUNLARI KUTLADI

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde kamu yönetimi yüksek lisans mezunu olan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, “31 Mart seçimlerinde seçilmiş bir belediye başkanıyım ama aynı zamanda kamu yönetiminde yüksek lisans mezunu olan bir büyüğünüzüm. Bu yorucu müfredatı ve eğitim öğretim dönemini nitelikli bir şekilde Trabzon'umuzda, ülkemizin ve şehrimizin medarı iftiharı Karadeniz Teknik Üniversite'mizde tamamlayan genç mezun ordusunu yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandı.

'MEZUNLAR ORDUSUNA KATILDINIZ'

KTÜ Rektörü Hamdullah Çuvalcı ise, Türkiye'nin ikinci teknik üniversitesi olan KTÜ'nün sıfırdan kurulan ilk üniversite olduğunu söyledi. Çuvalcı, "Büyük bir üniversiteden, büyük bir fakülteden mezun oluyorsunuz ve 255 bin kişilik mezunlar ordusuna katıldınız. Belki de sizlere bu dört yıllık sürede çok az bilgi verildi. İlim ve bilim deryası sonsuzdur, bu yüzden kendinizi geliştirmeye devam edin. Asıl iş bundan sonra başlıyor” diye konuştu.