'Küçük Deniz Kızı'nın Ursula’sı Pat Carroll hayatını kaybetti

Disney animasyon filmi "Küçük Deniz Kızı"ndaki deniz cadısı Ursula'yı seslendiren Pat Carroll 95 yaşında öldü. Kızı Kerry Karsian, Carroll’ın ABD’deki evinde zatürreden öldüğünü söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Küçük Deniz Kızı"nda deniz cadısı Ursula'yı seslendiren komedyen ve oyuncu Pat Carroll, Cape Cod, Massachusetts'teki evinde öldü. 95 yaşındaki Carroll'ın kızı Kerry Karsian, oyuncunun cumartesi günü zatürreden vefat ettiğini The Hollywood Reporter'a doğruladı.

Carroll'ın diğer kızı oyuncu Tara Karsian da Instagram hesabından yaptığı paylaşımda annesinin vefatını doğruladı ve takipçilerinden, "Bugün (ve her gün ileriye doğru) her şeye kısık bir kahkaha atarak" Carroll'ı onurlandırmalarını istedi.

PAT CARROLL KİMDİR?

Carroll, televizyon ve filmlerde, "Password" ve Mary Tyler Moore Show gibi ikonik oyun şovlarında ve sitcom'larda yer aldı. Eskiz-komedi tiyatrosu, özellikle Gertrude Stein hakkında görevlendirdiği tek kişilik bir gösterideki performansıyla sahnede beğeni topladı. 1957'de, skeç-komedi TV şovu Caesar's Hour'daki çalışmasıyla En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Emmy ödülü kazandı. 1980'de Drama Desk ve Outer Critics Circle Ödülleri'nin yanı sıra oyunun kaydı için en iyi konuşulan kelime kategorisinde Grammy Ödülü verildi.

1989’da Disney animasyon filmi "Küçük Deniz Kızı"nda Ursula’yı seslendiren Pat Carroll, iki kızı ve bir torunu ile birlikte yaşıyordu. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)