Kulis: Bakan Nebati'ye ikinci konuşma yasağı

Açıklamalarıyla tartışma yaratan Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'ye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepkisinin ardından ikinci konuşma yasağı geldiği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Biz bir yol ayrımına gittik. Enflasyonla birlikte büyümeyi tercih ettik. Bu sistemden dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kâr ediyorlar" sözlerinin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'ye uyarı geldiği öne sürüldü. Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre, bu ifadeleri nedeniyle kabine toplantısında eleştirilerin hedefi olan Nebati'ye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da tepki gösterdi. Kulislere yansıyan bilgilere göre, Erdoğan Nebati’ye, “Açıklamaların her biri tartışma yaratıyor” diyerek, 'konuşma uyarısı' yaptı.

Önceki günkü kabine toplantısı sonrası Bakan Nebati’nin sosyal medya hesabında yaptığı açıklamalarla ilgili 'bir değerlendirmede bulunmaması' da dikkat çekti. 

FRANSA'DAKİ KONUŞMASI DA TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Bakan Nebati'nin mart ayında Fransa’da yatırımcılara yaptığı konuşmada, ''Bir problem mi yaşadınız? Rahat olun. Bize hemen ulaşırsınız. Bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda Cumhurbaşkanımız var rahat olun. Mevzuatı da değiştiririz'' ifadeleri de tepki çekmiş ve bir süre gazetecilere açıklama yapmamıştı. Ziraat Bankası'nın eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, Erdoğan tarafından Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye ‘konuşma yasağı' getirildiğini söylemişti. (HABER MERKEZİ)