Kulis: Kabine’deki değişim iki bakanla sınırlı kalmayacak

Fahrettin Koca ile Mehmet Özhaseki’nin bakanlıktan istifa etmesinin yankıları sürerken kulislerde, asıl değişimin AK Parti’nin kongre takvimi kapsamında gündeme gelebileceği konuşuluyor.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 31 Mart yerel seçimlerinde yenilgiye uğrayan AK Parti’de bir süredir gündemde olan kabinede değişiklik iddiaları gündemdeki yerini koruyor.

Birkaç gün önce görevden affını istediği iddiaları ortaya atılan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin sürpriz görevden ayrılışı ile beklenen Kabine değişikliği kısmı olsa da gerçekleşmiş oldu.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre; kulislerde bu iki bakan değişikliğinin ilk adım olduğu, asıl değişimin kısa süre içinde olmasa da AK Parti’nin kongre takvimi kapsamında gündeme gelebileceği konuşuluyor.

RANDEVU SORUNU VE SAĞLIK PROBLEMLERİ

Sağlık sistemine ilişkin son bir yıldır yaşanan sıkıntılar, randevu probleminin bir türlü çözülememesi, bu konudaki sıkıntıların yerel seçim sonuçlarında da etkili olduğu tespiti, Koca’nın bakanlığı bırakmasındaki en önemli neden olarak görülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, katıldığı bazı toplantılarda da hastane randevuları sebebiyle tartışmalar yaşanmıştı.

Özhaseki’nin istifasının de tamamen "sağlık problemlerinden" kaynaklandığı belirtiliyor.

 

 

(HABER MERKEZİ)

Etiketler bakan istifa kulis kabine