Kulis: Sosyal medyaya yeni düzenleme geliyor

AK Parti kurmaylarının sosyal medyada yayılan yanlış haberler ve sosyal medyanın 'sanal yargı sistemi' gibi çalışmasından rahatsızlık duyduğu, iktidarın yeni düzenlemeye hazırlandığı kulislere yansıdı

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti’nin son yapılan Strateji Kurulu Toplantısı’nda sosyal medyaya yeni bir düzenleme getirilmesi konusunun üzerinde durulduğu belirtildi. AK Parti kurmayları, sosyal medya platformlarında dezenformasyon içerdiği belirtilen haber ve bilgilerin yayılımın giderek arttığını düşünüyor.

Türkiye gazetesinin haberine göre, toplantıda yapılan değerlendirmede “Sosyal medyada dolaşıma sokulan ve doğru olmayan bir bilgi veya haber, doğru olandan 120 kat daha hızlı yayılıyor. Bilginin yanlış olduğu ortaya çıkıp, doğrusuna ilişkin açıklama veya paylaşımlarla kimse ilgilenmiyor. Yalan bilgi binlerce görüntülenme alıyor, hızla yayılıyor. Doğru olmadığı ortaya çıksa bile, iş işten geçmiş oluyor. Yalanın yayılma hızı ile doğrunun yayılma hızı arasında kat kat fark var. Yalan bilgi 100 tıklanıyorsa, doğru bilgi 7-8 tık alıyor” ifadeleri kullanıldı. 

AK Parti kurmayları, sosyal medyada ‘sanal yargı ve infaz sistemi’ kurulduğunu, her gün onlarca kişinin itibar suikastına uğradığını belirterek önümüzdeki süreçte uzmanların da dinleneceğini ve bu konularda bir çalışma yapılacağını kaydetti. 

 

(ALINTI)