UNESCO'nun parasıyla Hırvatistan tatili

Hırvatistan'da düzenlenen ve UNESCO tarafından desteklenen Tiyatro Festivali'nin ardından festival başkanı, devlet tiyatrolarının temsilcilerini şikayet etti. Gerekçe: "UNESCO"nun parasıyla sadece şehri gezdiler. Hiçbir etkinliğe katılmadılar!'

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçtiğimiz günlerde, UNESCO tarafından düzenlenen Hırvat Tiyatro Festivali’ne davet edilen Devlet Tiyatroları Genel Müdür Vekili Necat Birecik ve İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdür Vekili Zafer Kayaokay’ın, tiyatro etkinlilerine katılmak yerine, dil bilmedikleri için yanlarına aldıkları bir rehber ile Zagreb’i gezdikleri ortaya çıktı.

Hırvat Tiyatro Festivali yetkilileri tarafından gönderilen kdjhaphf, Devlet Tiyatroları Genel Müdür Vekili vekili Necat Birecik ve İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdür Vekili Zafer Kayaokay’ın, masrafları UNESCO tarafından karşılandığı hâlde etkinliklere katılmadıkları, turist gibi ülkeyi gezdikleri belirtildi.

UNESCO ITI Hırvatistan Başkanı Zeljka Turcinovic tarafından gönderilen mektupta, "Birecik ve Kayaokay'ın Kültür ve sanat alanında işbirliği adımları atmak yerine turistik amaçla gelmiş olduklarını esefle belirtir, Tükiye devletinin itibarını zedeleyen bu beylerin durumunu takdirlerinize sunarım" ifadeleri kullanıldı.

unesco