'Operayı sadece zenginler değil herkes dinlemeli'

İstanbul Müzik Festivali’ne konuk olan ABD’li opera sanatçısı Angel Blue, “Operayı sadece zenginlerin veya prestijli üniversitelerden mezun olanların değil, herkesin dinlemesini istiyorum” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Batı medyasında ‘Melek sesli güzellik kraliçesi’ olarak tanıtılan 32 yaşındaki sanatçı, 44. İstanbul Müzik Festivali kapsamında 14 Haziran Salı günü Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan Filarmoni Orkestrası ile Aya İrini Müzesi’nde sahneye çıkacak.

Geçmişte güzellik kraliçesi seçilen, mankenlik yapan, tiyatro eğitimi alan Angel Blue, Karar gazetesinden Işıl Çalışkan'na verdiği söyleşide  "Operayı sadece zenginlerin veya prestijli üniversitelerden dereceyle mezun olanların değil, herkesin dinlemesini istiyorum. Çünkü birçok operanın hikayesi, sizin veya benim gibi insanların günlük hayatından..." dedi.

TÜRKİYE'NİN MONICA BELLUCI'Sİ

Türkiye'den dinlediği favori şarkının Nil Özalp’in ‘Kal Aklımda’sı olduğunu söyleyen sanatçı, Özalp'i ise Monica Bellucci’ye benzetti.

Hep opera söylemek istediğini belirten Blue şöyle konuştu: "Fakat daha zayıfken modellik yaptım. 18 yaşındaydım o zamanlar... Kolej paramı çıkarmak için yarışmalara katıldım, mankenlik yaptım. Ama müzik her zaman öncelikli tutkumdu. Geçmişimden dolayı bazen insanlar beni ciddi bir opera şarkıcısı olarak görmüyor ama ben bununla yaşayamam. Hayatımda şarkı söylemekten çok daha fazlası var. Benim için birçok şeyi yapabilen insan olmak önemli."