Mültecinin heykeline bile tahammül yok!

Mersin'de, Avrupa'ya gitmeye çalışırken hayatlarını kaybeden Suriyeli çocuklar anısına yapılan heykel kimliği belirsiz kişilerce kırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir metrosu ve Bursa Konak Kültürevi önündeki heykellerin ardından Mersin'in Silifke ilçesinde 43.Uluslararası Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan heykel de tahrip edildi.

Göksu Parkı Anıt Meydanı'nda sergilenen heykel, dün gece geç saatlerde kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. Saldırganlar, heykelin bazı yerlerini kırıp parçalarını da ırmak kenarına attı.

mersin heykel2

'KEŞKE BÖYLE OLMASAYDI'

Heykeli yapan heykeltıraş Malik Bulut çok üzüldüğünü ifade ederek tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Bu çalışmamın çıkış noktası tüm dünyada özellikle son zamanlarda ülkemizde de hemen her gün karşılaştığımız tekne facialarıyla ölen masum çocuklardı. Ölen çocuklar anısına ayak izleri yonttuk negatif tekne üzerine. Ayrıca çocuklar oynasın çıksın, diye oturma yerleri olarak bıraktığım yarım teknenin kaburga uçları var. İstedim ki bu tekneler suçsuz masum çocuk cesetleri taşımasın. Bir parkta oyun parçası olsun çocuklar için diye. Ama çok üzgünüm keşke böyle olmasaydı. Sanata ve sanatçıya destek ve hatta insanlığa destek olunmalıydı. Sadece üzgünüm."(DHA)