Sevinç Erbulak: Korktuğunuz şeye dönüşmeyin

OHAL kararnamesiyle görevden uzaklaştırılan Sevinç Erbulak, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Erbulak, "Sanat, korkakların işi değildir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi, hükümetin OHAL'in ardından yayınladığı 667 No’lu Kanun Hükmünde Kararname’ye dayanarak İBB Şehir Tiyatroları’nda görevli aralarında Sevinç Erbulak ve Kemal Kocatürk’ün olduğu yedi tiyatro sanatçısını görevden uzaklaştırdı.

Bu gelişmenin ardından Sevinç Erbulak, Facebook sayfasında şu açıklamayı yaptı:

"Ne yazacağımı bilemiyorum.

Hiç anlamadığım bir süreçten geçiyorum-z-.

Sahne üzerinde, birlikte dünyanın en güzel mesleğini paylaşmaktan her zaman gurur duyduğum altı meslektaşımla beraber, çeyrek asırdır emek verdiğim tiyatromdan uzaklaştırıldım. Açığa alındık.

Yazıp yazmamayı çok düşündüm ama aldığım bunca destek mesajı ve güzel dileğe kayıtsız kalamayacağımı anladım.

Bizim adımız eski Yunan'dan beri 'oyuncu'. Bildiğimiz, yaptığımız tek iş bu, oyunculuk.

Ve benim ustalarımdan öğrendiğim bir şey var, gerçek her zaman bir tanedir ve bir gün mutlaka ortaya çıkar.

Yeniden sahnede olacağımız, işimizi yapacağımız günler mutlaka gelecek. En kısa sürede bu yanlışın düzeltilmesini diliyorum.

'Hayat muhteşem olmadığı için sanat var'

Ve sanat, korkakların işi değildir.

Ömrünüz yettikçe, korktuğunuz şeye dönüşmeyin."

'SOSYALİSTLERİ KANDIRMAK ZORDUR'

Açığa alınan yönetmen Ragıp Yavuz da Twitter hesabından yazılı bir açıklama yayınladı. Yavuz, “Ben 12 Eylül’de faşist Evren cuntası tarafından 1402 sayılı Sıkıyönetim Yasası ile Şehir Tiyatroları’ndan ihraç edildim. Özlük hakları 36 yıldır hala iade edilmeyen Türkiye’deki tek sanatçıyım ve hayatımın 13 yılı sürgünde geçti. Faşizmle mücadelenin rehberliğinde ve onurla sahnede geçirdiğim 42 yılın ardından açılacak hiçbir soruşturma ‘cemaat’ ya da ‘darbe’ bulgusuna rastlayamaz ve beni itibarsızlaştıramaz!! Çünkü sosyalistleri ‘kandırmak’ zordur!” diye yazdı.

'ONURLU BİR AYDINDIR'

Aydınlanma Hareketi (AH) ise görevden alınan oyuncu ve yönetmenler için bir açıklama yayınladı. AH'nin açıklaması şöyle: "Aydınlanma Hareketi destekçilerinden dostumuz Sevinç Erbulak'ın da aralarında bulunduğu yedi tiyatro sanatçısının fırsatçılıkla açığa alınmasını şiddetle kınıyoruz. Karanlığa karşı aydınlık Türkiye mücadelesinin bir parçası olan Sevinç Erbulak, herkesin Fethullahçı polis ve savcılarca susturulmaya çalışıldığı, hükümetin ve bugün kendisini açığa alanların bu grupla kol kola olduğu bir dönemde haksızlıklara karşı sesini yükseltmekten geri durmamış onurlu bir aydındır. Darbe bahanesiyle baskı altına alınmaya çalışılan ve yandaş medya tarafından asılsız suçlamalarla hedef gösterilen ilerici sanatçılarımızın yanında olduğumuzu ilan ediyoruz."