Salon'da zamana kafa tutan oyunlar

İKSV’nin Oyun Salonu yeni sezonda da iddialı çalışmalara ev sahipliği yapıyor. Sezonun ilk aylarında Üç Kızkardeş, Kuş Öpücüğü ve Ev’vel Zaman adlı oyunlar sahneye çıkıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Daha önce 20. İstanbul Tiyatro Festivali’nde sergilenen, ardından dünyanın sayılı tiyatro festivalleri Avignon ve Fringe’de de izleyici karşısına çıkan “Üç Kızkardeş” ve Tiyatro D22’nin sahneye koyduğu modern dramanın en iyi örneklerinden “Kuş Öpücüğü”nün gösterimleri ekim ve kasım aylarında Salon’da olacak. Aralık ayında ise daha önce prömiyerini 20. İstanbul Tiyatro Festivali’nde yapan “Ev’vel Zaman”  Salon’da tiyatroseverlerle buluşacak.

ÇEHOV'UN ÖLÜMSÜZ ESERİ 

Hayal Perdesi, ödüllü Makedon yönetmen Aleksandar Popovski'nin rejisiyle Sven Jonke'nin çağdaş sahne tasarımını birleştiren, alışılmışın dışında bir “Üç Kız Kardeş” sunuyor. Çehov’un unutulmaz eseri, Ataol Behramoğlu’nun çevirisi ve Aleksandar Popovski’nin yönetmenliğinde; 24 Ekim Pazartesi ve 7 ve 21 Kasım Pazartesi günlerindeki gösterimleri ile Salon’da izleyicilerle buluşacak.

uckiz

UMUDUN PEŞİNDE

“Kuş Öpücüğü”, yıllar sonra oğluna kavuşan bir anne (Hatice) ve hayatını sokaklarda akordeon çalarak kazanan hasta bir oğulun (Mehmet) hikayesi. Oyun, torbacıları, hırsızları ve artık normalleşmiş polis müdahaleleriyle hayatın hızlı aktığı bu mahallede tek göz bir evin içinde, Mehmet ile Hatice'nin geçmişle ve birbirleriyle hesaplaşmalarıyla başlar. Mehmet'in kronik kalp rahatsızlığının gün gün ciddileşmesi Hatice'yi bir çözüm arayışına sürükler. Umudu ışıltılı ve bir o kadar da acımasız televizyon dünyasında aramalarıyla yaşamları bir anda değişir.

kusopucugu

Berkay Ateş’in yazdığı, Can Kulan ve Emir Çubukçu’nun yönettiği ve Tiyatro D22 oyuncuları tarafından sahnelenecek “Kuş Öpücüğü”; 17 Ekim ve 31 Ekim Pazartesi günleri ile 14 ve 28 Kasım Pazartesi günlerindeki gösterimleri ile Salon’da izleyicilerle buluşacak.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN TAM ORTASINDA 

İstanbul'un merkezinde, şimdiki zamanın kıyısında bir evde yaşayan orta sınıf bir ailenin hikayesine odaklanan “Ev’vel Zaman”, giderek hızlanan ve şehirde yaşayanları kıskacı altına alan "kentsel dönüşüm" eleştirisi sunuyor. Tüm bir kentin hafızasını mekansızlığa mahkum eden kentsel dönüşüm, geçmişin yeniden başladığı, geleceğin şimdiden bittiği vakitlerde geçiyor. Gündelik dertlerine gömülmüş olan karakterler, tıpkı Anton Çehov'un tarihin dönüm noktasında yer alan Vişne Bahçesi'nde olduğu gibi değişimin bu denli yakında, hızlı ve kuralsızca olduğunu kavramakta güçlük çekerler. Önceden hep varoşlardakilerin başına gelen ve reflekssiz kaldıkları, artık kapılarına dayanan bu gerçeklik, onları köklerinden ayrılmaya zorlar.

evvel

Gülce Uğurlu’nun yazdığı ve yönettiği, Bedir Bedir, Funda Eryiğit, Esme Madra’nın oyunculuğunda hayat bulan “Ev’vel Zaman”, 5, 6, 12, 13, 19, 20 Aralık pazartesi ve salı günlerinde gerçekleşecek gösterimlerle Salon’da izleyicinin karşısında olacak.