Genç sanatçılar üretiyor

Bu haftaki sergilerde yeni kuşak sanatçılar ön planda... Dolapdere'de yeni mekanını açan Gaia Gallery iki genç sanatçıyı ağırlıyor.

Google Haberlere Abone ol

Gaia Gallery Dolapdere'deki yeni mekanını Arda Yalkın'ın sergisiyle açtı. Mixer de iki genç sanatçıyı ağırlıyor. Bu hafta açılan sergiler içinden öne çıkanları derledik.

GAIA GALLERY DOLAPDERE'DEKİ YENİ YERİNDE

Gaia Gallery, Arda Yalkın'ın "Everyting is Awesome" isimli kişisiyle sergisiyle Dolapdere'deki yeni mekanını açıyor. Sanatçı "Everything is Awesome" ismini verdiği yeni kişisel sergisinde, bu isimle tezat bir şekilde karanlık bir sergi atmosferi kurguluyor. Sosyal medyada teşhir edilen ve gerçekte var olan arasındaki tezatı hicveden serginin merkezinde, tüketim pornografisi ve modern orta sınıf ikonografisi duruyor. Yalkın, 2016 Mayıs ayında Barselona’da LOOP Fuarı’na katıldığı "The Circle Jerk" adlı video enstalasyonunu ve bu videodan üretilmiş 10 adet edisyonsuz dijital baskıyı sergi kapsamında ilk kez İstanbul’a taşıyor.

ardayalkin Arda Yalkın, St. Celebrity

GENÇ SANATÇILAR MİXER'DE

Çağdaş sanatın genç yeteneklerine görünürlük sağlamayı amaçlayan Mixer, Murat Han Er ve Meltem Şahin'in ilk kişisel sergilerine ev sahipliği yapıyor. "İç Yüzey" sergisinde Murat Han Er insanın kendisi ve çevresiyle kurduğu güven ilişkisini korunan ve gizlenen olgular üzerinden işliyor. Sergide sanatçının son dönem fotoğraf, video ve yerleştirme çalışmaları yer alıyor. Meltem Şahin “Negative Pleasure” sergisinde de  Arduino platformu, motorlar ve hareket sensörleri kullanarak zoetrope ve hareketli kukla gibi animasyon türünün ilk örneği sayılabilecek oyuncakları günümüze uyarlıyor.

meltemkukla Meltem Şahin, Negative Pleasure, Kukla, 2016

ZİLBERMAN'DA İKİ YENİ SERGİ 

Zilberman Gallery, Zeynep Kayan’ın "Kurgulan(an)" sergisine yer veriyor. Zeynep Kayan işlerinde fotoğrafın iki boyutlu yüzeyinden kaçma içgüdüsünü şans ve yine yüzey üzerinde gerçekleştirdiği deneyler aracılığıyla irdeliyor. Galerinin proje mekanında da Janet Bellotto’nun "Cankurtaran" sergisi görülebilir.

RASİM AKSAN'IN ŞAFAK KARTLARI 

Galerist, figüratif ve hipergerçekçi eserleriyle tanınan sanatçı Rasim Aksan’ın “12.12.12” isimli üçüncü kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. İsmini sanatçının askerliğe başladığı 12 Aralık 2012 tarihinden alan sergi, zorunlu askerlik sürecinin sona ereceği tarihten geriye gün sayma pratiğine odaklanırken, bir biçim ve nesne olarak bu pratiğin merkezinde yer alan şafak kartlarından esinleniyor.

HACİMSİZ SEYİR 

Versus Art Project Ali Çakır’ın İstanbul’daki ilk kişisel sergisi "Hacimsiz Seyir"e yer veriyor. Ali Çakır’ın son iki yılda ürettiği işlerden oluşan sergi, sanatçının bilinçaltının katmanları arasında gizli kalan düşüncelerin, özgürlük arayışıyla yüzeye kavuşma hallerini seyirciyle buluşturuyor. Figürler ve onları neredeyse kuşatan ayrıntıları merkeze aldığı çalışmalardan oluşan sergisinde sanatçı farklı boyutlardaki tuvalleri ve kağıt işleri bir araya getiriyor.