Yiğit Dündar'ın 'Uyanış'ı Gama Art'ta
Dünya böyle, çünkü biz böyleyiz.... Yiğit Dündar’ın Uyanış sergisi Gama Art Gallery'de... Sergi 20 Ocak tarihine kadar açık...
DUVAR - Gama Art Gallery, genç kuşağın başarılı sanatçılarından Yiğit Dündar’ın 'Uyanış' adlı sergisine 20 Ocak tarihine kadar ev sahipliği yapıyor.
Klasikleşmiş dönem Rönesans ve Barok tarzının günümüze uyarlanmış daha modern anlamda yorumlanmış tarzda eserler üreten ressam ‘çağdaş resim sanatında figürcü ve gerçekçi arayışlar ve anlayışlar’ arasında kişisel bir anlatım diline ulaşmayı hedefliyor. Önemli etkilerin peşinde koşan fakat aynı zamanda kendi resminin doğasını da kaybetmeyen sanatçı her resminde konu olarak insanı ele alıyor.
İnsan hep eylem halinde, zamanla yarışma bir yere yetişme çabasında, bir sonrakini planlama peşinde. Bir şeyler başarmak, kalıcı eserler bırakmaya çalışmak, yarını güvence altına almak, çok çalışmak ve çok başarılı olmak gibi beklentilere sahip. Sonucunda kendi yarattığı beklentilerden yine kendi doğurduğu hayal kırıkları ile dünyaya isyan eden insan. Mutluluk geçici, huzur geçici, sessizlik geçici, kavga geçici, acı geçici. Yarattığı beklentinin hayal kırıklığı bile geçici. Herkes kendini ya da birilerini suçluyor, isyan ediyor. 'Bu dünyada birlik, bütünlük, tamlık, hiçbir yerde yok, yaşanmıyor' diye öfkeleniyor. Hâlbuki baktığımız her yerde sadece kendimizi görüyoruz. İçimizde ‘bir’ olmazken dünya’nın ‘bir’ olmasını bekliyor, olmayınca hüsrana uğruyoruz. Fark etmiyoruz ki, dünya böyle çünkü biz böyleyiz.
Yiğit Dündar’ın 'Uyanış' adlı sergisi, 20 Ocağa kadar Pazar-Pazartesi günleri hariç her gün 12:00- 19:00 saatleri arası Gama Art Gallery’de izlenebilir.
YİĞİT DÜNDAR KİMDİR?
1987 doğumlu ressam, 2005 yılında Yeditepe Mimarlık Fakültesini bitirmiş ve 2015 yılında Yeditepe Üniversitesi, Plastik Sanatlar Bölümünde Yüksek lisansını tamamladı.
Resimlerini hüzün, coşku, sevinç, acı, heyecan ve aşk gibi tüm insani duyguların yine insan bedeni üzerinde yarattığı etkinin görsel yansıması, beden ve hisler arasında ki bir anlam karmaşası” şeklinde tanımlayan Dündar, insan bedeninden başka hiçbir şeyin bu duyguları ifade edemeyeceğini, bütün problemlerini, kendiyle olan kavgalarını, çelişkilerini, arzularını ve hikâyelerini insan bedenini resmederek anlatıyor.
Yiğit Dündar, Rönesans ve Barok dönemi sanatçılarının sonsuz cesaretinden etkilendiğini ve o dönemde yaşamış olmayı çok istediğini tüm bu etkilerin karışımı sonucu sanatını şekillendirdiğini ve görsellik kazandırdığını belirtiyor. Genç sanatçının 1996 yılından bu güne eserleriyle birçok ödül almış, eserleri kişisel ve karma sergilerde yer almıştır.