Kâbuslarını 'görüntüleyen' fotoğrafçı

22 yaşındaki Amerikalı bir fotoğrafçı, karabasanlarını ger.ek hayata geçirdi. Nicolas Bruno'nun kâbusları, New York'ta 'sergilenecek'.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halk arasında 'karabasan' olarak bilinen 'uyku felci' hastalığından mustarip olan Amerikalı fotoğrafçı Nicolas Bruno, her gece gördüğü kâbusları 'fotoğrafladı'. 22 yaşındaki Bruno'nun kâbusları New York'ta sergilenecek.

foto1


Bruno uyku felci hastalığına yedi yıl önce tutulmuş. Uykunun daha hafif olduğu REM döneminde yaşanan bu hastalık adını, kişinin uyandıktan sonra veya uykuya dalarken yaşadığı, geçici bir süre hareket edememe halinden alıyor. Kişinin sadece beyni uyanıyor ama bedeni uyanmadığından hareket edemiyor. Bu durum kısa sürse de, korku ve paniğe, bazı vakalarda halüsinasyonlara yol açıyor. İşte Bruno'nun fotoğrafları da, bu halüsinasyonların hayata geçirilmesiyle çekilmiş.

foto3


Bruno, uzun bir süre kâbuslar görmüş; uykusuzluk çekip depresyona girmiş. Öyle ki, "Neredeyse içime şeytan girdiğini düşünecektim" diyor.

foto 6


Amerikalı fotoğrafçı, yaşadığı korkuyu fotoğraflarla aşmayı lise öğretmeninin tavsiyesi sayesinde başarmış.

foto 8


O günden bu yana, korkularıyla fotoğraf üzerinden savaşıyor.

foto 4


Bruno, "Bu proje bana kim olduğumu anlattı. Hayatta ısrarcı olma, sanat yapma ve insanlarla konuşma gücünü verdi" diyor.

foto2


Karabasanların fotoğrafları, 25 Şubat-16 Nisan arasında New York'taki Haven Galerisi'nde sergilenecek. (Dış Haberler)

sergi


foto 9


foto 5