'Penguen iyi hatırlansın, okurlarımızın kalbi kırılmasın'

Mizah dergisi Penguen, kapnış sürecinde yaşanan tartışmalarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Mizah dergiciliğine bir zarar gelmesin, Penguen iyi hatırlansın, okurlarımızın kalbi kırılmasın, gerisi dert değil" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Penguen dergisi, kapanış sürecinde yaşanan tartışmalarla ilgili açıklama yaptı. Açıklama çalışanların tazminatlarının ödenmediği iddiası yalanlandı.

Penguen'in sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, dergi içerisinde anlaşmazlıklar yaşandığı fakat bunların kapanış sürecinde gündeme gelmesine şaşırıldığı belirtildi. Açıklamada derginin çizerlerinden Serkan Yılmaz'ın tazminatlar ödenmediği yönündeki sözleri yalanladı.

Sosyal medyada derginin karalandığı savunulan açıklamada, "Mizah dergiciliğine bir zarar gelmesin, Penguen iyi hatırlansın, okurlarımızın kalbi kırılmasın, gerisi dert değil" ifadeleri kullanıldı. Penguen'in açıklaması şu şekilde:

Penguen çizeri Serkan Yılmaz: 'Arkadaşlar, suç işliyorum!'Penguen çizeri Serkan Yılmaz: 'Arkadaşlar, suç işliyorum!'

"Yazsan bir türlü, yazmasan bir türlü. 15 yıldır iyi kötü, zor şartlarda bağımsız bir dergi yapmaya çalıştık. Bu kadar yıl içinde bir dolu anlaşmazlık olmuştur, herkesin karşılıklı hatası da olmuştur mutlaka. Ama niye tam dergi kapanırken böyle bir suçlama çıktı, biz de şaşırdık. Keşke mizah dergiciliğine zarar vermeden konuşulsaydı da böyle karalamalar ortaya atılmasaydı. Bir yandan sosyal medya bunun yeri değil, diğer çizerlerimizi üzecek şeyler söylemek istemiyoruz. Bir yandan da iftiralara cevap vermek lazım:

Bir kere çalışanlarımızın hepsinin tazminatları ödendi. Ödemediğimiz yalandır. Nereden çıktı şimdi bu? İkincisi, Serkan Yılmaz, başka bir çizer arkadaşımızın üzerine yürüyüp tehdit ettiği için dergiden uzaklaştırıldı. Bunu niyeyse anlatmamış yazısında. Kendisi açıklamadan o çizerin ismini vermek de bize düşmez.

Bu memlekette zaten çok sevmeyenimiz var. Onlar malzeme bulduk diye sevinsinler, bizi sevmemeye de devam ederler zaten. Yıllarca takip eden okuyucularımızı borcumuz vardı, bu açıklamayı onlar için yaptık. Mizah dergiciliğine bir zarar gelmesin, Penguen iyi hatırlansın, okurlarımızın kalbi kırılmasın, gerisi dert değil" (HABER MERKEZİ)

Serkan Altuniğne: Veda dediğin dedikoducu gibi olmaz!Serkan Altuniğne: Veda dediğin dedikoducu gibi olmaz!