CrossRoads Selanik Fotoğraf Sergisi başlıyor

CrossRoads Selanik Fotoğraf Sergisi, bugün İzmir'de açılıyor. Serginin katılımcılarından Simge Çırak, "Bu proje, Selanik'te bulunan farklı uluslardan insanları mültecilerle buluşturdu" diyor.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Yunan fotoğrafçı Tasos Markou ve Fransız fotoğrafçı Lois Simac tarafından Selanik’te başlatılan ve uluslararası bir proje olan "CrossRoads Selanik Fotoğraf Sergisi" Kopenhag, Kilkis ve Viyana’dan sonra şimdi de İzmirlilerle buluşuyor.

4-16 Temmuz tarihleri arasında Çetin Emeç Sanat Galeri’sinde açılacak olan CrossRoads sergisi, Selanik’te bulunan Softex mülteci kampında kalanların yanı sıra, şehirde yaşayan Yunan ve Türk katılımcıların çalışmalarından oluşuyor. Üç aylık bir çalışmanın ürünü olan Crossroads’un bundan sonraki durağı Barcelona olacak.

. .

Sergi yapmak istedikleri her ülkede öncelikle oradaki mülteci dernekleriyle bağlantı kurduklarını ifade eden proje katılımcısı Simge Çırak, İzmir’de de Halkların Köprüsü Derneği ile iletişime geçtiklerini ve onların desteğiyle bu sergiyi gerçekleştirdiklerini söyledi.

'FARKLI ULUSLARDAN İNSANLAR MÜLTECİLERLE BULUŞTU'

Projenin mülteci krizini ve Yunanistan'daki durumu içeriden bir bakış açısıyla belgelemek ve hikayelerini anlatabilmek için iyi bir yol olduğunu belirten Çırak şunları söyledi:

"CrossRoads projesi, fotoğrafçılara kendilerini ifade edebilecekleri bir alan sağlayarak, Selanik’te yaşamın nasıl olduğunu ifade edebilmeleri amacıyla doğdu. Bu proje, 2016/17 yılının zorlu kış ayları boyunca Selanik'te bulunan farklı uluslardan insanları mültecilerle buluşturdu."

'KİTAP HAZIRLAMAYI UMUYORUZ'

Projede yer alan kişilere, atölye dışında çalışabilecekleri kameralar verildiğini aktaran Simge Çırak, "Böylece elde ettikleri becerileri günlük hayatlarında da uygulamaya dökebildiler. Proje, Softex kampında sığınma veya yer değiştirme hakkı isteyenler için istikrarlı, uzun vadeli bir faaliyet sunmaktadır. Bu projeyle sergiyi daha geniş bir kitleye götürmeyi ve farklı katılımcıların dillerinde arka plan metinleri içeren bir kitap hazırlamayı umuyoruz" dedi.

16 Temmuz tarihine kadar açık olacak sergide, yaklaşık 100 adet fotoğraf sergilenecek. (DUVAR)