Üniversitede Beyonce dersi!

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da bir üniversite, ABD'li şarkıcı Beyonce'yi ders olarak okutma kararı aldı. Okula göre Beyonce dersi için kontenjanlar şimdiden dolmuş durumda.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Danimarka'da Kopenhag Üniversitesi'nde, şarkılarının yanı sıra siyah haklarına verdiği destekle de tanınan ABD'li şarkıcı Beyonce'nin konu edildiği bir ders açıldı.  Dersi ismi ise 'Beyonce, Cinsiyet ve Irk'

Sputnik'te yer alan habere göre, dersi verecek olan Erik Steinskog, ders kapsamında sanatçının hayat öyküsüne, şarkı sözlerine, videolarına ve sahne performanslarına yer vereceğini söyledi.

Bu açılan ilk Beyonce'lu ders değil. 2014'te de ABD'nin New Jersey Eyaletindeki Rutgers Üniversitesi'nin Kadın Çalışmaları bölümü Beyonce'un Siyasallaşması (Politicising Beyonce) adlı bir ders açmıştı.

Beyonce hayranı olduğunu gizlemeyen Steinskog'a göre Beyonce, pop müziğin nereye gittiğinin anlaşılmasında da önemli bir gösterge: "Beyonce, içinde yaşadığımız dünyanın anlaşılması açısından önemli bir figür. O günümüzün en büyük pop şarkıcılarından biri, bu da onu modern zamanın bir çözümlemesinin yapılmasında önemli kılıyor.