'Gelecek' kavramını inceleyen sergi Zorlu'da

'Gelecek Anlatıcıları' bir grup sergisi olarak Zorlu PSM'de. Sergi, teknoloji üzerine düşündürüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zorlu PSM “Future Tellers /Gelecek Anlatıcıları” adlı 12 katılımcının; çizim, heykel, kod, metin, film ve karma medya enstalasyonu gibi çeşitli alanlarda işlerini kapsayan bir grup sergisine ev sahipliği yapıyor.

.

Sergi temeline “İnsan ırkı gelecekte nerede olacak ve nasıl değişeceğiz?” sorusunu alarak, katılımcıları gelecek kavramı üzerine düşünmeye ve gelecek gerçeklikleri üretebilecek günümüz teknolojik unsurları keşfetmeye davet ediyor.

TEKNOLOJİ BİR MEDYA ARACI OLARAK KULLANILMIYOR

Sanatçıyı hikaye anlatıcısı olarak konumlandıran sergi; sanatçıların teknolojik gelişmelere dair içselleştirilmiş algılarının ve bunlara verdiği tepkinin birer sonucu olarak doğan işlerini ortaya koyuyor. "Gelecek Anlatıcıları", teknolojiyi bir medya aracı olarak kullanmaktansa “teknoloji üzerine düşünmeye” dönüyor.

Girişi ücretsiz olan sergide eserlerine yer verilecek sanatçılar: Pınar Yoldaş, Candaş Şişman, Onur Sönmez, Alper Derinboğaz, Ali M Demirel & Joanie Le Mercier, Özge Ejder, Alp Güneysel, Selçuk Artut, Elif Demirci aka Data Fobik, Elif Ayiter, Eren Başbuğ.