Şiir ve edebiyat festivali başladı

Şiir ve Edebiyat Festivali'nin 10'uncusu başladı. Festival 7 Ekim'e dek sürecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bugüne kadar 42 ülkeden yaklaşık 300 şairi ağırlayan, 10'uncu Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali bu yıl 3-7 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek.

Festivale bu yıl dünyanın önde gelen uluslararası edebiyat festivallerinin yöneticileri ve ilk eser çeviri edebiyat yayınlayan yayıncılar davet edildi. Kültürel dışa açılım konusunda "İstanbul29" adlı prestij projeyi de bünyesine dahil eden festival, bu çerçevede Türkçe edebiyatın uluslararası alanda temsili ve teşviki için adımlar atmış olacak. Festival kapsamında, Grand Pera, Ahmet Hamdi Tanpınar Kütüphanesi, Goethe Enstitüsü Kütüphanesi, Mephisto Kafe, İnsan Kitabevi, Fatih Pages Kitabevi, Caddebostan Kültür Merkezi ve Pera Müzesinde şiir okumaları, imza günleri ve söyleşi etkinlikleri gerçekleşecek. Festival için artık bir gelenek haline gelmiş Şiir Hatları Vapuru bu yıl da düzenlenecek.

Festivale Türkiye'den katılacak isimler şöyle:

Giray Kemer, Zeynep Tuğçe Karadağ, Bülent Ayyıldız, Didem Gülçin Erdem, Dolunay Aker, Emre Ergin, Anıl Mert Özsoy, Arda Arel, Demet Şahin, Ertuğrul Emin Akgün, Ezgi Polat, Hümeyra Yabar, Mustafa Orman, Doğukan İşler, Büşra Sarıkaya, Harun Atak, İdris Sezgin, Mehmet Özkan Şüküran, Muhammed Cemal Ünal, Raşit Ulaş, Selenay Kübra Koçer, Sevgi Yerlioğlu, Tuba Kaplan, Duygu Kankaytsın, Ali Berkay, Sezen Ünlüönen, Miray Çakıroğlu ve Cengizhan Konuş.

Yurt dışından ise şu isimler yer alacak:

Jordi Sierra i Fabra (İspanya), Alexandru Bulucz (Almanya), Anne Seidel (Almanya), Ferid Hüseyin (Azerbaycan), Şehriyar Del Garani (Azerbaycan), Charlotte Van den Broeck (Belçika), Maarten Inghels (Belçika), Niillas Holmberg (Finlandiya), Roisin Kelly (Ireland), Maria Sevilla (İspanya), Francesco Terzago (İtalya), Sara F. Costa (Portekiz), Sonnet Mondal (Hindistan), László Potozky (Macaristan), Hajnal Csilla Nagy (Macaristan), Hayat Memiş (Romanya), İbrahim al Sayed (Mısır), Ali Thareb (Irak), Mahmoud Al Taweel (Suriye) ve Liudmyla Dyadchenko (Ukrayna).