Çıplak sanat: Paris müzesi nüdistlere kapılarını açtı

Paris, nüdist sanatseverlere kapılarını açtı. 160 nüdist, Palais de Tokyo (Tokyo Sarayı) müzesini ziyaret edecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Paris'teki Tokyo Sarayı müzesi Cumartesi günü ilk kez nüdistlere (çıplak gezme taraftarlarına) kapılarını açtı. Nüdist ziyaretçilerin özel bir ziyaret saatinde bir sergiyi gezmelerine tek seferliğine izin verdi.

Reuters'ın haberine göre, Paris'in lüks semtlerinden birinde bulunan çağdaş sanat müzesi Palais de Tokyo (Tokyo Sarayı), nüdistlere kapı açan ilk müze oldu. Nüdistler daha önce de Paris'te çeşitli etkinliklerde bulundular. Bois de Vincennes adlı park geçen yıl deneme amacıyla nüdistlere ayrıldı ve bu sene yaz mevsiminin gelmesiyle beraber park onların hizmetine sunuldu. Doğacılığı savunanlar, sergi gezme etkinliğine 160 kişinin katılacağını ve bunun Paris gibi bir kültür başkenti için büyük bir dönüm noktası olacağını belirtiyorlar.

Paris Doğacılar Birliği iletişim direktörü Julien Claude-Penegry, Palais de Tokyo'nun beton ve çelik koridorlarında yaptığı açıklamada. "Doğacı yaşamak çıplaklığı gerektirir. Kültür günlük hayatın bir parçasıdır ve bu çok özel bir fırsat" dedi.

GECE KULÜBÜ AÇILACAK

Paris Doğacılar Birliği'nin verilerine göre sadece Paris'te 88 bin doğacı bulunuyor. Fransa'nın tümünde ise bu felsefenin takipçilerinin sayısı 2.6 milyona ulaşıyor. Bu yılın sonunda nüdist bir gece kulübünün açılmasının planlandığı bilgisi de paylaşıldı.

Nüdistlerin sanat dünyasıyla bağlantılı etkinlikleri ilk kez olmuyor. 2013 yılında Viyana'daki bir galeri, erkek nü resimlerin bulunduğu bir sergi sırasında, nüdistleri belirlenen tarihte kıyafetlerini çıkarmak üzere galeriye gelmeleri için davet etti. Avustralya'da bir müze de nüdist ziyaretçilere kapılarını açtı.

Etiketler Paris müze nüdist