Tutuklu rapçi 'Khontkar'ın avukatından açıklama: Khontar medyada yer almadı

Khontar'ın avukatı tutukluluk süreciyle ilgili açıklama yaptı: Medya konuya değinmedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Khontkar' sahne adıyla bilinen rapçi Onur Dinç'in şarkı sözlerinde uyuşturucuya özendirdiği iddiasıyla tutuklanması ardından Dinç'in avukatı Barlas Ömür tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

Aynı suçlamayla tutuklanan ve dün çıkarıldığı mahkemece hakkında beraat kararı verilen rapçi Ezhel (Sercan İpekçioğlu) hakkında verilen kararın sanatın ve sanatçının baskıdan kurtulması adına büyük önem teşkil ettiğini ifade eden Avukat Dinç, buna rağmen Khontkar ile ilgili haberlerin medyada yer almadığını vurguladı.

'HERKES İÇİN ADALET'

"Ezhel özgür kaldı ve hak ettiği yere, sanat camiasına geri döndü. Ancak Khontkar da adaleti bulmadan ifade tam anlamıyla özgür olamayacaktır. Biz, sanatın ve basının zincire vurulmasına karşı çıkıyor, herkes için adalet diyoruz" diyen Ömür'ün açıklaması şöyle:

"Şarkılarında uyuşturucuya özendirdiği iddiasıyla hakkında kamu davası açılan ve tutuklu yargılanan Ezhel (Sercan İpekçioğlu) dün mahkeme kararıyla üzerine atılı suçlardan beraat etti ve serbest bırakıldı. Kısa bir sürede ifade özgürlüğünün ülkemizdeki önemli dönüm noktalarından biri haline bu durum sanatın ve sanatçının baskıdan kurtulması adına büyük önem teşkil etmektedir. Bununla birlikte, medyada tutuklandığı anda gündeme bomba gibi düşen Khontkar, aynı suçtan halen tutuklu bulunmakta, medyadan yeterli desteği görmediği için yargı mercileri önünde dikkate alınmama tehlikesiyle karşı karşıya kalmaktadır. Sanata vurulan kelepçenin sadece tek bir eli çözülmüş, ikinci el ise halen tutuklu haldedir. Khontkar'ın avukatları tarafından resmi açıklamalar yapılmasına rağmen bu konuya hiç değinilmemiş ve basında yer verilmemiştir. Hal böyleyken adaletin sağlandığı ve sanatın tam olarak özgür kaldığı kanısına varılması sadece bir seraptan ibaret olacaktır.

Ezhel özgür kaldı ve hak ettiği yere, sanat camiasına geri döndü. Ancak Khontkar da adaleti bulmadan ifade tam anlamıyla özgür olamayacaktır. Biz, sanatın ve basının zincire vurulmasına karşı çıkıyor, herkes için adalet diyoruz."

NE OLMUŞTU?

Khontkar sahne adıyla bilinen Onur Dinç 30 Mayıs tarihinde narkotik polis tarafından gözaltına alınmış ve sonra da tutuklanmıştı. 1991 İzmir doğumlu Khontkar, şarkı sözlerinde uyuşturucu kullanımını özendirdiği gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Etiketler sanat medya rap Khontar