İlhan Koman'ın yerine konulamayan heykeli için fotoğraf sergisi

İlhan Koman'ın çalınan heykeli yeniden yaptırıldı fakat yerine konulmasına izin verilmedi. Sanatçıların heykelin yerine beklerken çektirdikleri fotoğraflar, bugün sergilenmeye başlıyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Parktan çalınan ve gönüllülerin kampanyasıyla yeniden yapılan İlhan Koman'ın heykeli evine dönmek için beklerken, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nde 30 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek #ilhankomanyerinekonanakadar sergisi sanatseverlerle buluşacak.

Çevresinde Çankaya Köşkü, Başbakanlık Resmi Konutu, Dışişleri Bakanı ile Meclis Başkanının resmi konutlarının yanı sıra çok sayıda büyükelçilik binası bulunan Seğmenler Parkı'ndan 2016 yılında çalındığı öne sürülen ve izine bir daha rastlanmayan İlhan Koman’ın heykeli, Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ali Artun ve Yaygara Güncel Sanat İnisiyatifi’nin başlattığı kampanya sonucu bronz olarak tekrar dökülmüştü.

Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan başvuruya rağmen heykelin yerine konulması için hâlâ izin verilmedi. Bu yüzden heykel, Mimarlar Odası’nın şubesinin fuayesinde sergilenmeye başlandı. Bu sırada sanatçı Belma Ersu, sosyal medya paylaşım sitesi Instagram’da #ilhankomanyerinekonanakadar adlı bir proje başlattı. Ersu, sanatçıları heykel yerine konulana kadar heykelin boş kaidesinin üstünde beklemeye davet etti.

Projeye katılan sanatçılar @ilhankomanyerinekonanakadar hesabı üzerinden fotoğraflarını paylaşarak heykelin yerinde durduklarını gösterdiler. İşte o fotoğraflar #ilhankomanyerinekonanakadar adlı bir sergiyle sanatseverlerle buluşacak. Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin fuaye alanındaki sergi 30 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında açık olacak.

İlhan Koman’ın 1978 yılında Paris’de, orijinalini kilden oluşturduğu bir eserinin büyütülüp bronza dökülerek yapılan eser 1992 yılında Ankara’ya yılbaşı hediyesi olarak Seğmenler Parkı’na konulmuştu. (DUVAR)