Neyli La Casa De Papel yorumu

La Casa De Papel’in müziği büyük ilgi çekti. Burcu Karadağ şarkıyı ney üfleyerek yorumladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mevlana’nın Şems’e yazdığı ‘Bensiz Gitme’ şiiriyle adından söz ettiren neyzen Burcu Karadağ, bu kez dünyada ses getiren La Casa De papel dizisinin müziği olan “My Life is Going On"u neyi ile yeniden yorumladı. Neyde Burcu Karadağ, Gitar’da İbrahim Oral Kaş, klavyede Ozan Sarıboğa’nın olduğu şarkıya klip de çekilerek Youtube kanalına konuldu.

“My Life is Going On” şarkısını neden yeniden yorumladığını Burcu Karadağ, "Her ne kadar konusu 'soygun ve şiddet' gibi görünse de dizinin içindeki insana ve yaşam savaşına dair verilen mesajlar, aşk, sevgi ve arkadaşlığın sorgulanması, yüceltilmesi beni etkiledi. Elbette dizinin beyni olarak adlandırılan 'profesör' karakterine, onun zekasına ve bu karakteri oynayan Alvaro Morte'ye duyduğum platonik aşktan bu parçayı çaldım ve klip çektim" sözleriyle açıklıyor.

Ney ve elektronik müziği aynı klipte buluşturarak dünyada bir ilki gerçekleştiren Neyzen Burcu Karadağ’ın, Türkiye’de“Meşkte Ney Eğitimi” adlı kitabı ve Kemençede Derya Türkan’ın, kanunda Turgur Özüfler’in eşlik ettiği ilk solo albümünün de ikinci baskısı yapıldı.

DJ Serdar Ayyıldız ile“Bi Men Maro” (Bensiz Gitme) isimli şarkıda elektronik müzik ve neyi bir araya getirerek bir ilke imza atmıştı. Şarkıda şiirin orijinalini Farsça olarak İranlı sanatçı Reza HEMMATİRAD tarafından seslendirildi.

Burcu Karadağ, La Casa Da Papel’in dizi müziği olan “My Life is Going On” şarkısını ney ile yorumlayarak yine sıra dışı bir işe imza atmış oldu. (HABER MERKEZİ)