Cyprien Katsaris Bodrum'da

Cyprien Katsaris Türkiyeli dinleyicileriyle buluşuyor. Konser 12 Ağustos'ta gerçekleşecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bodrum Klasik Müzik Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 15. yılında müzikseverlerin karşısına çıkıyor. Piyanist ve besteci Cyprien Katsaris 12 Ağustos Pazar günü saat 21:15'te Antik Taş Ocağı'nda sahne alacak.

Piyanist ve besteci Cyprien Katsaris, Marsilya'da doğdu. Piyano çalmaya dört yaşındayken Kamerun'da başladı. Paris Konservatuvarı'nı her iki branşta da birincilikle tamamladı. Etkileyici kariyeri boyunca L. Bernstein, M. Rostropovich, Sir N.Marriner, Sir S.Rattle, M. W. Chung, C. von Dohnányi, C. Dutoit, A. Doráti, I.Fischer, N.Harnoncourt, K.Nagano, J. Conlon, Sir C. Mackerras, R. Barshai, S. Végh, V. Fedoseyev, J.-P. Saraste, L.Segerstam, D.Kitajenko, A.Boreyko, C. W.-Green, Z. Mácal, X. Zhang, P. Mann, M. Papadopoulos gibi dünyaca ünlü şefler ile birlikte sahne aldı.

Sanatçı, solist olarak gösterdiği performanslara ek olarak Amerika, Avrupa ve Japonya'da verdikleri konserlerde hem dinleyicilerden hem de eleştirmenlerden çok olumlu yorumlar alan Katsaris Piyano Quintet'in de kurucusudur. Katsaris'in kayıtları kariyeri boyunca Teldec, Sony Classical, EMI, Deutsche Grammophon, BMG-RCA, Decca, Pavane firmaları tarafından yayımlanmış olup, artık tüm kayıtları, kendi plak şirketi olan PIANO 21 tarafından yayımlandı.