Karakutu Güz Okulu İzmir'de

Kara Kutu, Güz Okulu çalışmalarına başlıyor. 20 gencin katılacağı etkinlik 8-14 Eylül'de gerçekleşecek.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Karakutu Derneği’nin 8–14 Eylül 2018 tarihleri arasında, İzmir, Aliağa’da yapılacak olan Güz Okulu, toplumsal hafıza ve geçmişle yüzleşme konularına ilgi duyan 20 gencin katılımıyla gerçekleşecek.

Yedi günlük Güz Okulu programında, Hakikat Adalet Hafıza Merkezi’nden Özlem Kaya, Ferhat Kentel, Galatasaray Üniversitesi’nden Hakan Yücel, Umut Azak ve Afrikalılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nden Şakir Doğuluer’in seminerler vereceği okul, atölye çalışmaları, film gösterimleri ve dış mekân aktiviteleri ile desteklenecek. Ayrıca katılımcıların bilgi ve yetenekleri doğrultusunda katkı sağlayabilecekleri çalışmalar da Güz Okulu’nun programına dahil olacak.

'İKİ YILDIR 'KARAKUTU GÜZ OKULU' DEDİĞİMİZ EĞİTİMİ DÜZENLİYORUZ'

Kuruluşundan beri, özellikle gençlerin resmi anlatılar dışındakileri de duymasını mümkün kılmak ve olgulara başka açılardan bakabilmelerini sağlamak için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Karakutu Derneği Koordinatörü Sevinç Coşkun, derneğin çalışmalarına ilişkin şunları söyledi:

"Karakutu 2014 yılında, gençlerin tarihsel adaletsizliklerin nedenlerini ve sonuçlarını eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirerek insan hakları ve demokratik değerler konusunda duyarlılık kazanması hedefiyle İstanbul’da kuruldu. Temel programımız olan Hafıza Yolculuğu kapsamında eğitimler, seminerler, atölyeler, hafıza yürüyüşleri yapıyor ve 2 yıldır adına Karakutu Güz Okulu dediğimiz 1 haftalık yoğun bir eğitim düzenliyoruz. Güz Okulu süresince gençlerin toplumsal hafıza ve geçmişle yüzleşme çalışmaları alanında, Türkiye’de ve dünyada yapılan çalışmalara dair bilgi edinmesini, sahadaki çalışmaları ve aktörleri tanımasını ve bu alanla ilgilenen, bu konuda çalışan akranlarıyla, akademisyenlerle ve sivil toplum çalışanlarıyla tanışmasını hedefliyoruz." (DUVAR)