Suriyeli ve Türkiyeli çocuklar aynı sahnedeydi

Mavi Kalem Derneği bir yıldır devam eden projesi tamamlandı: Suriyeli ve Türkiyeli çocuklar iki dilli bir gösteri ile sahnedeydi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Balat'ta 18 yıldır çocuklar ve kadınlarla çalışan Mavi Kalem Derneği bir yıldır devam eden projesini İKSV’deki gösteriyle tamamladı. 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları gününde gerçekleşen ve Hollanda Konsolosluğu’nun desteğiyle sahnelenen iki dilli tiyatro gösterisi Suriyeli ve Türkiyeli çocukları bir araya getirdi.

‘Masal Diyarına bir Gezi’ ismini taşıyan proje kapsamında Fener/Balat mahallesinde yaşayan çocuklar, bir yıl süren atölyelerde kendi oyunlarını yazdı, kendi dekorlarını hazırladı ve kendi kostümlerini dikti. Hem Türkçe hem de Arapça replikler seslendiren oyuncu kadrosu, Suriyeli çocukların çok sevdiği ‘Bize Çocukluğumuzu Geri Verin’ şarkısını hep birlikte söyledi. Gösteri daha önce Kadir Has Üniversitesi ve Zeytinburnu Halk Eğitim Merkezi’nde de sahnelenmişti.

MÜLTECİ ÇOCUKLAR İÇİN ÇALIŞIYORLAR

Mavi Kalem Derneği, Balat ve Zeytinburnu’nda yaşayan Suriyeli ve Suriyeli olmayan mülteci çocuklar için programlar yürütüyor. Çocuk koruma risklerinin tespiti, risk azaltmaya yönelik hizmetlere erişim sağlama, ev sahibi toplum ile sosyal temas alanları oluşturarak çocuk dostu çevreyi güçlendirme gibi alanlarda saha deneyimli uzman ekibiyle birlikte çalışıyor. Afet ve acil durumlar ile kadın güçlendirme programları da eş zamanlı olarak ilerliyor. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Suriye Türkiye çocuk