Suç ve Ceza'nın 'sefili' sahnede!

Suç ve Ceza'dan uyarlanan tiyatro "Başka Yolu Yok" sahnede: Marmeladov'un öyküsü!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dostoyevski'nin Suç ve Ceza isimli romanındaki müstesna "sefil Marmeladov" karakterinin hikayesini anlatan "Başka Yolu Yok" oyunu seyirci karşısında. Tiyatrocu Oğul Aşkın'ın Suç ve Ceza'dan ilham alarak uyarlayıp kaleme aldığı oyun, Bora Karakul'un performansıyla sahneye taşınıyor.

'MARMELADOV KENDİ YIKIMINI BETİMLİYOR'

Oğul Aşkın, aynı zamanda yönetmenliğini de yaptığı oyunda Marmeladov karakterini, Dostoyevski'nin varoluşçu ekolünü takip ederek kirli gerçekçi bir üslupla ördü. “Tiyatro Lafta” aracılığıyla sanatseverlerle buluşan oyunun tanıtımında şu ifadelere yer verildi:

"İnsan tabiatının kirli ve müstesna mabedidir, vicdan. Acımak ise vicdanın safrasıdır! Romanın baş karakteri Raskolnikov'un baltayla hem bir kadını hem de kendi vicdanını parçalamadan önce köhne bir meyhanede karşılaştığı ve sohbete daldığı Semyon Zahariç Marmeladov'un pek müstesna hikayesi karşınızda.Hayatta uğradığı yıkımlar ve sefaletin etkisi ile aciziyet içerisinde olan Marmeladov, insan tabiatına ve vicdana dair derin sorgulamalar içerisinde kendi yıkımını betimliyor!"

‘Başka Yolu Yok'un ocak ve şubat ayındaki gösterim tarihleri şu şekilde:

27 Ocak Pazar - 20.00- Hiçhane -Konya

31 Ocak Perşembe - 20.00- Sahne367 - Ankara

7 Şubat Perşembe- 20.00 -Fade Stage -Ankara

9 Şubat Cumartesi- 20.00 - Yol Atölye - Ankara

13 Şubat Çarşamba - 20.00 - Entropi - İstanbul

14 Şubat Perşembe - 21.21 Haymatlos Mekan - Ankara

20 Şubat Çarşamba - 20.00 Entropi - İstanbul

23 Şubat Cumartesi - 20.00 - Fade Stage - Ankara

27 Şubat Çarşamba - 20.00 - Entropi - İstanbul