Jay-Z, ABD'den sınırdışı edilmek istenen rapçi Savage 21 için avukat tuttu

Rapçi Savage 21'ın, ABD'den sınırdışı edilmesi söz konusu. Jay-Z, rapçi için avukat tuttu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gerçek ismi Shayaa Bin Abraham-Joseph olan '21 Savage'in ABD'ye çocukken taşınmasına rağmen vize süresi dolduğu gerekçesiyle polis operasyonuyla gözaltına alınmasına Jay-Z tepki gösterdi.

Sınırdışı edilme sürecini engellemek için avukat tutan Jay-Z, sosyal medya hesaplarından '21 Savage'in tutuklanmasının tam bir maskaralık ve rezillik olduğuna' dair açıklama yayınladı. Jay-Z, açıklamada, 'İngiliz rapçinin başarılı bir sanatçı olmasının yanısıra ailesine kavuşmayı hak ettiğinin' altını çizdi, 21 Savage'in hepsi ABD vatandaşı 3 çocuğu var. ABD'li sanatçı, 'İngiliz rapçinin U tipi vize uzatma başvurusuna 4 yıldır yanıt alamadığını' da aktardı.

Avukatlarına göre İngiltere'den ABD'ye 1999 yılında geldiğinde 9 yaşında olan 21 Savage, ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (ICE) tarafından ise 2005 yılında, yani 12 yaşındayken ülkeye girmiş ve süresi dolmuş vizeyle kalmaya devam etmiş kabul ediliyor.

Jay-Z'nin şirketi Roc Nation da vize süresini doldurmasına rağmen kalmakla suçlanan bir kişinin dava mücadelesi verirken serbest olması gerektiğine dair açıklama yaptı. Sanatçının tuttuğu New York merkezli göç uzmanı Alex Spiro da bundan böyle savunmaya destek verecek. TMZ'ye konuşan Spiro, 21 Savage'ın suç sicili olduğuna dair ICE'nin iddialarını reddederek "Serbest bırakılana dek durmayacağız" dedi.

Jay-Z'den önce Cardi B, Meek Mill ve Offset gibi sanatçılar da 21 Savage'ın serbest bırakılması için çağrı yapmıştı.