Bilecik Belediyesi ile profesörün tarih tartışması

Bilecik Belediyesi'ni AK Parti'den devralan CHP'li başkan Semih Şahin, Osmanlı Padişahları için asılan bilgi tabelalarını indirdi. Tabelaları hazırlayan profesörün eleştirisine belediye 'intihal ve yanlış bilgi nedeniyle kaldırıldı' yanıtı verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bilecik'te belediyenin AK Parti'den CHP'ye geçmesinin ardından padişahlara ait bilgilendirme tabelaları kaldırıldı. Belediye gerekçenin tabelalarda yanlış bilgi olması ve yazarının intihal ile suçlanması olduğunu açıkladı.

Muhafazakar tarihçilerin intihal kavgasıMuhafazakar tarihçilerin intihal kavgası

AK Partili belediye döneminde hazırlanan Osmanlı Padişahları Tarih şeridinde yer alan tabelalar 31 Mart seçimlerinde CHP'li belediye başkanının göreve başlaması sonrası kaldırıldı.

AK Parti döneminde tabelaları hazırlayan Ahmet Şimşirgil'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma Bilecik Beledisi'de sosyal medyadan yanıt verdi. Belediye, Şimşirgil'e "Osmanlı Padişahları Tarih şeridinde yer alan ve tarafınızın yazdığı panolar, hakkınızda uluslararası, hakemli bir dergide yayımlanmış intihal tespitleri olduğu için, içeriğinde yanlış ve eksik bilgi barındırma olasılığı nedeniyle kaldırılmış" yanıtını verdi.

Belediyenin sosyal medya hesabından ayrıca "Önceki yönetim bilerek ya da bilmeyerek bu kararı almış olabilir. Ama Semih Başkanımız bu konularda, Osmanlı’nın izinde olanlardan daha hassas olduğu için, panoları şehrimizdeki ŞEÜ, Fen Edebiyat F. Tarih Bölümü akademisyenlerinin uzmanlığına emanet etti. Osmanlı padişahlarının kısa biyografileri, tarih camiasında saygınlığı ulusal ve uluslararası kabul görmüş Prof. Halil İnalcik, Prof. İsmail Hakkı Uzunçarşılı ve Prof. Cevdet Küçük gibi tarihçilerimizin eserleri temel alınarak, yeniden düzenlenecek." mesajları paylaşıldı.

DATÇA BELEDİYESİNDEN DESTEK

Bilecik Belediyesi'nden son günlerde tartışılan konulara atifta bulunarak yapılan paylaşıma Datça Belediyesi destek verdi.

(HABER MERKEZİ)