Yerin Kulağı: Opeth'ten beklenen albüm geliyor

Temmuz'da İstanbul'a gelecek Opeth yeni albümünü duyurdu. 276'ıncı albümünü çıkaran Buckedhead 9 yeni şarkıyla dinleyiciyle buluştu. İşte müzik dünyasından yeni haberler...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu hafta Yerin Kulağı’nda Diamond Head’den Babybird’e kadar birçok grubun yeni albüm, şarkı ve duyuruları yer alıyor. Müzik dünyasında ana akım (mainstream) olmayan grup ve müzisyenlerin piyasaya yeni çıkan çalışmalarını sizler için derledik.

Opeth

İsveçli progresif metal grubu Opeth, 2019’un sonbaharında yayınlayacağı albüme dair detayları açıkladı. İsmi ‘In Cauda Venenum’ olarak belirlenen albüm hem İsveççe hem de İngilizce olarak iki formatta piyasaya sürülecek. Grup ayrıca, 6 Temmuz 2019’da İstanbul’da gerçekleşecek olan RockOff Fest’te yer alacak. Geçtiğimiz günlerde duyurulan habere göre Opeth’in festivalde ‘headliner’ olması bekleniyor. Son albümünü ‘Sorceress’ adıyla 2016’da yayınlayan grubun yeni albümünün şarkı listesi şöyle:

‘In Cauda Venenum’ kapağı

1. Livet’s Trädgård / Garden Of Earthly Delights (Intro)

2. Svekets Prins / Dignity

3. Hjärtat Vet Vad Handen Gör / Heart In Hand

4. De Närmast Sörjande / Next Of Kin

5. Minnets Yta / Lovelorn Crime

6. Charlatan

7. Ingen Sanning Är Allas / Universal Truth

8. Banemannen / The Garroter

9. Kontinuerlig Drift / Continuum

10. Allting Tar Slut / All Things Will Pass

Deathspell Omega

Death metal ve avant-garde metal türünde müzik yapan Deathspell Omega, ‘The Furnaces of Palingenesia’ adlı albümünü yayınladı. 11 şarkıdan oluşan 45 dakikalık albüm, grubun yedinci stüdyo albümü olma özelliğini taşıyor.

Zakk Wylde

Black Label Society grubunun kurucusu Zakk Wylde, metal müziğin kült gruplarından Black Sabbath’ın ilk albümünü ‘tribute’ olarak (gruba saygı amacıyla) yeniden kaydedeceğini açıkladı. 1970 yılında piyasaya çıkan ve kaydı sadece bir günde tamamlanan albüm, metal müziğin ilk ve en önemli albümlerinden biri olarak gösteriliyor. Black Sabbath’ın kendi adını taşıyan eseri, grubun ilk albümü olma özelliğine de sahip. Wylde, albümün çıkışının 50. yıldönümü şerefine, kült eseri aynı analog yöntemlerle bir gün içerisinde kaydedecek. Ayrıca albümün kaydediliş öyküsünün belgesel olarak yayınlanacağı ve sadece 500 adet DVD ile sınırlı sayıda yayınlanacağı öğrenildi. Albüm ve DVD 13 Şubat 2020’de dinleyicilerle buluşacak.

Babybird

İngiltereli alternatif-indie rock grubu Babybird, 19 Temmuz 2019 tarihinde yayınlanacak olan ‘Photosynthesis’ adlı albümünden ‘No Cameras’ isimli bir tekli yayınladı. Uzunçalar formatında piyasaya sürülecek çalışmanın karanlık ve melodik bir hava taşıması bekleniyor.

Diamond Head

İngiliz Yeni Dalga Heavy Metal (NWOBHM) türünün öncü gruplarından Diamond Head, sekizinci stüdyo albümü olan ‘The Coffin Train’i yayınladı. 10 şarkıdan oluşan 50 dakikalık albümle birlikte albüme adını veren şarkının video klibi de internet üzerinden izlemeye sunuldu. The Coffin Train, 1976’dan beri müzik yapan grubun 2016 yılından sonra çıkardığı ilk stüdyo albümü olma özelliği taşıyor.

Buckethead

Metal müziğin birçok türünde enstrümantal albümler yapan ABD’li müzisyen Buckethead, ‘Sigil Soundtrack’ adlı bir albüm daha çıkardı. Bugüne kadar 270’in üzerinde stüdyo albümü yayınlayan 50 yaşındaki müzisyen, bazı otoritelere göre dünyanın en iyi gitar virtüözlerinden biri olarak kabul ediliyor. Sigil Soundtrack 84 dakika süren 9 şarkıdan oluşuyor.

Russian Circles

ABD’li enstrümantal post metal grubu Russian Circles, 3 Ağustos 2019’da yayınlayacağı 'Blood Year' adlı albümden ilk teklisini yayınladı. 'Arluck' isimli 7 dakikalık şarkı grubun yedinci stüdyo albümünde yer alacak.