Kent ve ekoloji meraklıları için rehber

Gazeteci Elif İnce'nin hazırladığı "Kent ve Ekoloji Araştırmaları için İnternetten Kamusal Veriye Ulaşım Rehberi" yayınlandı. Rehberde, ekoloji ve kent konusuna ilgi duyanlar için internet üzerinden kolayca ulaşabilecekleri birçok veri tabanı yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Elif İnce’nin hazırladığı 'Kent ve Ekoloji Araştırmaları için İnternetten Kamusal Veriye Ulaşım Rehberi''nin tanıtım toplantısı bugün gerçekleşti. İstanbul Fındıklı'da gerçekleşen toplantıya çok sayıda gazeteci ve kent savunucusu katıldı.

Ekoloji Kolektifi tarafından dijital alanda yayımlanan rehber niteliğindeki kitapta internet üzerinden yaşadığı yerle ilgili bilgiye erişmek isteyen herkes, Ekoloji kent gibi konulara merak duyan ve araştırma yapan herkesin işini daha da kolaylaştırıyor.

REHBERDE NELER VAR?

İnce, hazırladığı rehberde ihalelerin kaydının bulunması için aranılan çoğu şeyin bulunabildiğini, insanların bilgi edinme hakkına, arkeoloji ve kültür varlıkları tescil kayıtları gibi çoğu konuyla ilgili detaylara yer verdi.

Öte yandan rehberde birçok konu daha detaylıca yer aldı. Bu konulardan bazıları ise şöyle:

Tapu ve imar bölgeleri, ÇED raporları, hava kirliliği, maden ruhsatları, yargı kararları, orman tahribatlarına... (HABER MERKEZİ)

Rehberin linki