Şehir Tiyatroları yeni sezon programı açıklandı

İBB Şehir Tiyatroları yeni sezon programını açıkladı. Tiyatrolar perdelerini 2 Ekim'de açacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 2019-2020 sezonunda yeni repertuvarıyla perdelerini 2 Ekim’de açacak. Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde yapılan basın toplantısında yeni sezonun programı açıklandı.

Yapılan basın toplantısına İBB Kültür Daire Başkanı Hülya Muratlı, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, Şehir Tiyatroları Müdürü Necip Sedat Çakır başta olmak üzere Şehir Tiyatroları yetkilileri ve oyuncuları katıldı. Başkan Muratlı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Kültür ve sanat herkes için her yerde olacak. Tüm İstanbullular tiyatroyla buluşacak” sözlerini hatırlatarak, “Bu yeni nesil yönetim anlayışıyla biz de İstanbul’un her köşesine zaman içerisinde ulaşacağız” dedi.

Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur da 2019-2020 sezonunda sahnelenmesi planlanan yeni oyunları açıkladı. Açıklanan oyunlar şöyle: Ay, Carmela (J. S. Sinistera), Biraz Gelir Misiniz? (Aziz Nesin), Mine (Necati Cumalı), Gece Kulübü (Tuncer Cücenoğlu), Yaygara 70 (Erol Günaydın-Cemal Reşit Rey), Deli İbrahim (Turan Oflazoğlu), Tatar Ramazan (Kerim Korcan/Hüseyin Köroğlu), Bir Ziyaret (F. Dürrenmatt), Ramses II (S. Thiery), Çın Sabahta (Nezihe Meriç), İki Efendinin Uşağı (C. Goldini). Çocuk oyunları ise şu şekilde: Peri Kızı Müzikali (Sevtap Çapan), Rüya (Özge Midilli-Ertan Kılıç), Yaşayan Sayfalar (Şirin İnci).

'ÖNCELİĞİMİZ İSRAFI ÖNLEMEK'

Hülya Muratlı, yeni sezonda bazı oyunların repertuvarda yer almamasını, “Önceliğimiz İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin israfını önlemek. Proje bazlı oyunculara çok fazla yer verilmişti, bunların ekonomik maliyeti çok yüksekti ve biz ekonomik kaygılar başta olmak üzere ayrıca kendi oyuncularımızı ve tiyatromuzu ön plana çıkarmak adına repertuvardan kaldırdık” şeklinde açıkladı.

Şehir Tiyatroları’ndan geçen yıllarda uzaklaştırılan, işe geri dönüş davası kazandığı halde işine geri dönemeyen tiyatrocularla ilgili de konuşan Maratlı, “İBB Şehir Tiyatroları’ndan ayrılan sanatçıları süreç içerisinde biz de üzüntüyle izledik. Biliyorsunuz, yeni yönetimin ve sayın başkanımızın en önemli özelliklerinden bir tanesi de hukukun üstünlüğüne değer vermesi. Dolayısıyla hukuki sonuçlar aynen takip edilip uygulanacak. Sanatçılarımızın hakları ve hukuki kazanımları uygulanacak” ifadelerini kullandı.

Muratlı, Şehir Tiyatroları’nın yönetim kurulunda oyunculara ayrılmış iki kişilik yerin tiyatrocular tarafından seçilecek kişilerden oluşacağını açıklarken, 65 yaş üstü izleyicilere yer ve bilet temini konusunda öncelik tanınacağını da ifade etti. Biletlerin satışa sunulduğu ilk iki gün, öndeki iki sıra, 65 yaş üstü seyirciler ve onların misafirlerine ayrılacak.