Urla Caz Festivali sona erdi

Urla Caz Festivali üç günün ardından sona erdi. Festivalin son gününde kARA sahne aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'deki Urla Caz Festivali sona erdi.

Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen ve 3 gün süren etkinliğin son gününde ney ile cazı harmanlayan sanatçı kARA sahne aldı. kARA daha sonra Amerikalı cazcı Ricky Ford ile sahneyi paylaştı. Urla’nın değerlerinden Neyzen Tevfik'e ithaf edilen festivalde, daha sonra ilk perdesiz klasik gitarı icat eden caz ve blues sanatçısı Erkan Oğur dinleyicilerle buluştu. Sahnede Oğur’a Can Çankaya, Kağan Yıldız ve Turgut Alp Bekoğlu eşlik etti.

BİRSEN TEZER DE FESTİVALDEYDİ

Festivalde sahne alan isimlerden Birsen Tezer, repertuvarında Erkan Oğur ve Bülent Ortaçgil gibi ünlü isimlerin de parçalarına yer verdi. Tezer, şarkılarının yanı sıra dinleyicilerine zaman zaman kanun çaldı.

Festival kapsamında sahne alan diğer isimler İlhan Erşahin İstanbul Session, Ricky Ford, All Star Jazz Band (Sibel Köse - vokal, Neşet Ruacan ve Önder Foçan - gitar, İmer Demirer - trompet, Engin Recepoğulları - saksafon, Volkan Hürsever - kontrbas, Ayhan Öztoplu - davul) ve Jehan Barbur oldu.

Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Birol Aydınhan yaptığı konuşmada, festivalin Urla sokaklarında ilk kez neyi üfleyen Neyzen Tevfik’e ithaf edildiğini belirterek, dinleti için sanatçılara teşekkür etti. Aydınhan, Ricky Ford ve sanatçı kARA’ya ney hediye etti.

Ricky Ford da gazetecilere yaptığı açıklamada, Neyzen Tevfik’i araştırdığını belirterek, "Urla’da, ney ile yolculuğa çıkan Neyzen Tevfik’in şehrinde sahne almanın ve bu harika ortamı yaşamanın onurunu hissediyorum. Bu benim için ayrı bir gurur" ifadesini kullandı. (İZMİR/AA)