Berlin’de sanat balkona çıktı

Berlin’de yaşayan sanatçılar, evlerinin balkonlarını sanat galerisine çevirdi. Küratör Övül Durmuşoğlu ve Joanna Warsza’nın organize ettiği balkon sergisi, Paskalya Yumurtası Bulma Yarışması’ndan esinleniyor ve sadece 48 saat sürecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Berlin’de yürüyüşe çıkanlar önümüzdeki 48 saatte, bazı balkonlardan sarkıtılan sanat eserlerini görebilecek. Küratör Övül Durmuşoğlu ve Joanna Warsza’nın organize ettiği bu sürpriz sergi, 48 saat sürecek.

Balkonuna uçuşan mavi heykeller asan Raul Walch, Artnet’e yaptığı açıklamada “Evde kalmamız düşüncelerimizi de hapsetmemizi gerektirmez. Sanat ve sanatçılar sanatı sokağa taşımanın bir yolunu her zaman bulur” diyor.

Çocukların saklanan Paskalya yumurtalarını bulmasını içeren geleneksel yumurta bulma yarışmadan esinlenen 48 saatlik sergi kapsamında, Berlin’in kuzeydoğusundaki Prenzlauer Berg mahallesinde balkonlara yerleştirilen eserleri keşfetmek için telefona bir harita yüklemek gerekiyor. Haritanın A4 çıktılarında da ‘B’ harfiyle işaretlenen lokasyonlarda eserler bulunuyor.

Berlin’deki balkon sergisine katılanlar arasında 2017’de Kassel’deki documenta ve Venedik Bienali’ne katılan Olaf Nicolai de bulunuyor. Nicolai, John Baldessari’nin bir eserinden esinlenerek penceresinden aşağı üç tane portakal sarkıttı.

İtalyan sanatçıların balkonlarından konser vermesinden esinlenerek oluşturulan balkondan sergi fikri diğer Avrupa ülkelerine de yayılacak. Madrid’deki Reina Sofia Müzesi’nin de aralarında olduğu yedi müze, benzer etkinlikler organize edeceklerini açıkladı.