Yazar Duygu Asena ölüm yıl dönümünde anıldı

Yazar Duygu Asena'nın ölüm yıl dönümü nedeniyle anma töreni düzenledi. Törene katılan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Bu topraklarda Duygu Asenalar olduğu sürece asla ve asla kimse kadınları susturamayacak ve mücadeleden alıkoyamayacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci ve yazar Duygu Asena, ölümünün 14'üncü yıl dönümünde Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

Törende konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Duygu Asena’nın kabrinin restore edilmesini sağlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) CHP Meclis Grubu’nun kadın üyelerine teşekkür etti.

Kaftancıoğlu, "Duygu Asena’nın mezarında sonsuzluğu temsil eden figürün yıpranmış olması sebebiyle İBB Mezarlıklar Daire Başkanlığı ile iletişime geçerek mezar taşını olması gerektiği gibi restore edilmesini sağlayan İBB CHP kadın meclis üyelerine teşekkür ediyorum" dedi.

"Bizler bugün burada kadınlarının sorunlarını, kadınları yok etmeye çalışan anlayışa karşı Duygu Asena ile birlikte bir duruş sergiliyoruz" diyen Kaftancıoğlu, "Bu topraklarda Duygu Asenalar olduğu sürece asla ve asla kimse kadınları susturamayacak ve mücadeleden alıkoyamayacak" ifadelerini kullandı.

Asena’nın Türkiye’de kadın mücadelesine kattıklarıyla her zaman hatırlanması gerektiğini söyleyen Kaftancıoğlu, “Yaşadığı dönemde hem kadın mücadelesine hem de bu topluma kattıklarıyla hepimizin sadece ölüm yıl dönümünde değil her zaman hatırlamamız gereken bir isim Duygu Asena. Onu anlamak ve mücadelesini yaşatmak hepimizin görevi" şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

Duygu Asena için düzenlenen anma törenine CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da katıldı.