Kumsalda kaplumbağa yuvası ararken 4 milyon dolar değerinde kokain buldu

ABD'de bir kişi, kaplumbağa yuvası aramak için gittiği kumsalda balya balya kokain buldu. Uyuşturucu maddenin sokak değerinin 4 milyon doların üzerinde olduğu düşünülüyor.

Fotoğraf: Temsili/ Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Florida eyaletinde bir kişi, kumsalda deniz kaplumbağalarının yuvalarını ararken, yaklaşık 32 kilogram kokain buldu. Polisin açıklamasına göre, adamın bulduğu kokainin piyasa değeri 4 milyon dolar (yaklaşık 131 milyon TL).

The New York Post gazetesinin haberine göre, kokain paketleri, cuma sabahı Nassau County'deki Amelia Island kumsalında bulundu. Kokain paketlerinin üzerine Amerikan kel kartalının fotoğraflarının da olduğu görüldü. Kolluk kuvvetlerinin açıklamasına göre, uyuşturucu maddenin bulunduğu halindeki değeri 1 milyon olarak ölçülse de 'sokak değerinin' 4 milyon dolardan daha fazla olabileceği tahmin ediliyor.

'BU KADAR KUZEYDE BU OLAYIN YAŞANMASI NADİR BİR DURUM'

Kumsala gelen diğer insanlar da burada kokain bulunmasından duydukları şaşkınlığı dile getirdi. Güney Carolina'dan yerli turist Paula Johns, "Biz buraya köpekbalığı dişi aramaya geldik; ama onların değeri burada kıyıya vuran diğer şeylerin değeri kadar yüksek değil. Ancak biz yine de köpekbalığı dişi arıyoruz" diye konuştu. 

Florida'nın uyuşturucu kaçakçılığının yoğun olduğu güney bölgesinde uyuşturucu bulunması nispeten sık rastlanan bir durum olsa da bu kadar kuzey bir bölgede bu kadar büyük miktarda kokain bulunmasının nadir rastlanan bir olay olduğu ifade edildi. Nassau County Şerifi Bill Leeper, bundan yıllar önce kumsala esrar paketlerinin vurduğunu ama son yaşanan olay ölçüsünde bir durumun nadir bir olay olduğunu anlattı.

'SAHİL GÜVENLİĞİ GÖRÜP SUYA ATMIŞ OLABİLİRLER'

Şerif Leeper'a göre, uyuşturucu kaçakçıları, okyanusta giderken Sahil Güvenlik veya benzer bir kolluk kuvvetine ait bir gemi ya da benzeri bir aracın kendilerine yaklaşması üzerine kokain balyalarını suya atmış, akıntı da bunları daha sonra kıyıya taşımış olabilir.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)