Kürecik Radar Üssü önünde eylem

İsrail’in dün akşam Gazze’de hastaneyi vurmasının ardından Malatya'da halk, Kürecik Radar Üssü’ne giderek eylem yaptı. Polis, eylemcilere biber gazı attı.

Google Haberlere Abone ol

Didem Barut

MALATYA - İsrail'in dün gece Gazze'deki hastaneyi vurması sonrası Malatya'da halk, Yeniden Refah Partisi İl Başkanlığı çağrısı ile Akçadağ ilçesinde bulunan Kürecik Radar Üssü’ne giderek eylem yaptı.

Gece 23.00 sıralarında halkın radar üssüne yürümesi üzerine çevik kuvvet ekipleri tarafından barikat kuruldu. Barikat önünde slogan atan eylemcilere polis biber gazı attı.

Radar üssündeki eyleme katılan Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Bilal Yıldırım, eylem sonrası şunları söyledi: “Olayların daha fazla büyümemesi için kalabalığı şehir merkezine dönmek için ikna etmeye çalıştım. Kurulan barikatlar hedef alınınca polisimizin, askerimizin zarar görmesini istemeyiz elbette. Polis müdahalesinin ardından radar üssünden ayrıldık. İsrail açıkça savaş suçu işliyor. Ancak iki yüzlü medya ve Batı, şımarık, alçak İsrail'i savunmaya devam ediyor. Mescid-i Aksa'ya ve müslümanlara yönelik bu alçak saldırılara karşı Türkiye artık somut adımlar atmalı, Amerikan İncirlik Askeri Üssü ve Kürecik Radar Üssü derhal kapatılmalıdır.”