Kürekte Türkiye'den 18 madalya

Edirne'de düzenlenen Balkan Kürek Şampiyonası'nda Türkiye 18 madalya topladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meriç Nehri'nde gerçekleştirilen Balkan Kürek Şampiyonası'nda Türkiye 7 altın, 5 gümüş ve 6 bronz ile 18 madalya kazanarak, genel klasmanda ikinci, erkeklerde ise birinci oldu.

Meriç Nehri bu yıl ikinci kez uluslararası kürek organizasyonuna ev sahipliği yaptı. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Avrupa Kürek Şampiyonası'nın ardından 14-15 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Balkan Kürek Şampiyonası da nehirdeki 2 bin metrelik parkurda yapıldı. 8 ülkeden yaklaşık 300 sporcunun katıldığı şampiyonanın son gününde sporcular toplam 11 kategoride dereceye girmek için ter döktü.

TÜRKİYE MADALYAYA DOYMADI

Türkiye Kürek Milli Takımı ise şampiyonaya 50 sporcu ile katıldı. DHA'daki habere göre Meriç Nehri'nde 2 gün süren şampiyonanın ilk gününde 4 altın, 2 gümüş ve 5 bronz madalya kazanan Türk Milli Takımı, son gün yarışlarına da madalyayla başladı. Milliler, 2 tek kategorisinde Can Yüce ve Muhammed Enes Kılıç ikilisiyle 2 metrelik parkuru ilk sırada bitirmeyi başardı. Şampiyonada 4 çifte kategorisinde Muhammed Efe Yılmaz, Baturalp Akdeniz, Mehmet Yıldız ve Erdem Taş ikinci altın madalyayı Türkiye’ye getirdi. Millilerin 3’üncü altın madalya ise Fevzi Alp Çakmak - Burak Onur Taş, Muhammed Eren Aykut - Mustafa Efe Kınalı’nın katıldığı 4 çifte kategorisinde geldi.

18 MADALYA Bal

Türkiye Milli Takımı son gün yarışını da madalyayla tamamladı. Milliler 8 çift dümencili kategorisinde 2 bin metrelik parkuru 5 dakika, 57 saniye ve 62 saliselik dereceyle bitirerek gümüş madalyanın sahibi oldu. Türkiye Balkan Kürek Şampiyonası’nı 7 altın, 5 gümüş ve 6 bronz olmak üzere toplamda 18 madalya kazandı. Milliler genel klasmanda ikinci, erkeklerde ise ilk sırada yer aldı.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Etiketler Kürek Türkiye