Küresel iletişim kesintisi Paris Olimpiyatları'nı da etkiledi

Paris 2024'ün internet sitesinden yapılan açıklamada, küresel iletişim kesintisinin yol açtığı uçuş aksamaları sebebiyle bazı heyetlerin gelişlerinin geciktiği belirtildi.

"Basın ve Olimpiyat Aile Akreditasyon Merkezi" (Fotoğraf: Reuters)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'nın başkentinde yapılacak Paris 2024 Olimpiyat Oyunları, Microsoft'a siber güvenlik hizmeti veren ABD merkezli şirket Crowdstrike'tan kaynaklanan küresel iletişim kesintisi nedeniyle bilişim teknolojileri operasyonlarının etkilendiğini duyurdu.

AA'nın aktardığına göre, Paris 2024'ün internet sitesinden yapılan açıklamada, oyunların başlamasına bir hafta kala bazı bilişim sistemleri operasyonlarının küresel iletişim kesintisinden zarar gördüğü ancak acil durum planının devreye sokulduğu belirtildi. Açıklamada, sadece üniformaların ve akreditasyonların teslimatıyla ilgili sıkıntı yaşandığı, biletleme sisteminin kesintiden etkilenmediği aktarıldı. Uçuşlardaki aksaklıklar gerekçesiyle bazı heyetlerin gelişlerinin geciktiği ancak Paris 2024 görevlilerinin delegasyonları en iyi koşullarda karşılamak için havalimanlarında ve olimpiyat köyünde çalıştığı bildirildi. Ekiplerin operasyonların devam edebilmesi için seferber olduğu da kaydedildi.

ORGANİZASYON KOMİTESİ: TEKNİK EKİPLER SEFERBER OLDU

Fransa'daki Olimpiyat Oyunları Organizasyon Komitesi de bu açıklamanın öncesinde konuya ilişkin açıklama yaparak küresel iletişim kesintisinden olumsuz etkilendiklerini duyurmuştu. Organizasyon Komitesi'nden yapılan açıklamada, küresel kesintinin komitenin bilişim sistemlerini de etkilediği belirtilmişti. Açıklamada, 'teknik ekiplerin kesintinin etkisini sınırlandırmak için seferber olduğu ve operasyonların devamını sağlamak için acil durum planlarının devreye sokulduğu' bilgisine ver verilmişti.

Siber güvenlikten sorumlu Ulusal Bilgi Sistemleri Güvenlik Kurumu (ANSSI) da 'mevcut haliyle' küresel kesintinin, siber saldırıdan kaynaklı bir kesinti olmadığı bilgisini verdi. ANSSI, Fransa'da kesintiden etkilenen kuruluşları tespit etmek ve kesintinin kaynağını anlamak için çalışmalarını sürdürdüğünü aktardı. Fransa 26 Temmuz-11 Ağustos tarihlerinde 2024 Paris Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)