Kürşad Zorlu: Çocuk Koruma Kanunu revize edilmeli

Meclis’e kanun teklifi sunan İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, ''5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu revize edilmeli ve 'Çocuk Hizmetleri ve Koruma İdaresi Başkanlığı' kurulmalıdır" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, çocuklara yönelik politikalarda ülke çapında seferberliğe ihtiyaç olduğunu söyledi. Narin Güran'ın Diyarbakır'da öldürülmesinin ardından açıklama yapan Zorlu, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının daha çok koruma ve bakım altındaki çocuklara yönelik hizmetlere yoğunlaşması ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın ise sadece okullarda eğitim ve öğretim faaliyetlerine odaklanmakla yetinmesi nedeniyle çocukları her türlü ihmal, istismar ve şiddetten korumaya yönelik çalışmaların yetersiz kaldığı anlaşılmaktadır" ifadelerini kullandı. Zorlu, kanun teklifi dışında bir de Meclis Araştırma Önergesini imzaya açtı.

Zorlu, "5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu revize edilmeli ve 'Çocuk Hizmetleri ve Koruma İdaresi Başkanlığı' kurulmalıdır. Bu konuda bir kanun teklifi hazırladım. Aile Sağlığı Merkezleri'nde her aile hekimiyle aynı nüfus grubuna hizmet verecek sosyal çalışmacıların görev yapması sağlanmalıdır. Sosyal çalışmacılar, nüfus grubundaki aileleri risk grubundaki öncelikli ailelerden başlayarak ziyaret ederek sorunları büyümeden önleyecek sosyal hizmet müdahalelerini gerçekleştirmelidir. Okullarda ise yarı veya tam zamanlı olarak sosyal çalışmacıların görev yapması sağlanmalı, PDR mezunları okullarda istihdam edilmelidir" dedi.