Kurtulmuş: Müttefiklerimize pısırık bir müttefik olmadığımızı gösterdik

Türkiye'nin çıkarları için her türlü gerilimi göze aldıklarını söyleyen AK Partili Kurtulmuş, “Müttefikimiz olan ülkelere, sessiz, edilgen ve pısırık bir müttefik olmadığımızı da gösterdik” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesindeki bir otelde düzenlenen AK Parti İstanbul Mahalle Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılışında konuşma yaptı.

Şartlar ne olursa olsun iddia sahibi bir siyasi partinin en önemli gücünün teşkilat gücü olduğunu belirten Kurtulmuş, “Ankara'da ne yaparsanız, hangi fikri geliştirirseniz, hangi siyaseti çoğaltırsanız çoğaltın, bunları geliştirecek, bunları milletimizle paylaşacak ve bu anlamda da Türkiye siyasetine yön verecek olan asıl unsurun doğrudan doğruya halkla temas içerisinde olan, milletimize bu anlamda hem fikriyatımızı anlatan hem milletimizi dinleyerek bizim hangi istikamette yürümemiz gerektiğinin işaretlerini veren siz değerli teşkilat mensuplarısınız” ifadelerini kullandı.

'ERDOĞAN AMELİYAT İÇİN HASTANEDE OLAN TEMSİLCİYE DE TOPLANTIYA ÇAĞIRDI'

“Her şeyden önemlisi, bütün siyasi faaliyetlerimizin en üstünde gördüğümüz yer partimizin teşkilatıdır. Teşkilat yapımızdır ve teşkilatımızın ağırlıklı yükünü çeken siz mahalle başkanı arkadaşlarımızdır” diyen Kurtulmuş, şöyle devam etti:

“'94 ruhu' diyoruz ya, Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği 94 seçimlerine gelmeden bir müddet evvel İstanbul'da bütün mahalle başkanlarının toplandığı büyük bir toplantı vardı. O toplantıda sadece iki arkadaş, iki mahalle başkanı toplantıya katılamadı. Onlardan birisi işte akrabası vefat etmiş, onun için memleketine gitmiş. Bir diğeri ise hatırladığım kadarıyla ameliyat olmak için hastaneye yatırılmış ama henüz ameliyat olmamış. O zaman Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul İl Başkanı. Cumhurbaşkanımız da diyor ki 'O hastanede yatan ameliyat oldu mu, olmadı mı?' 'Henüz olmadı, yarın ya da birkaç gün sonra olacak.' yanıtını alınca, 'O zaman diyor onu da çağırın. O da gelsin ondan sonra toplantıya başlayalım.' Toplantı bir eksikle başlıyor. O da zorunlu bir eksikle başlıyor. O çalışmalarla, o şuurlu çalışmalarla, Allah'ın izniyle 1994'te İstanbul'da olmayacak zannedilen bir şey oluyor. Ve Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak siyasette yeni bir sayfanın açılmasının yolu açılıyor.”

'BUNLAR ASLINDA SEÇİM ÇALIŞMALARIMIZIN BİR HAZIRLIĞI'

Kurtulmuş, “2023'te de aynen 94 ruhu gibi yeni bir başlangıcı ve sayfayı açarak Recep Tayyip Erdoğan'ı tekrar Cumhurbaşkanı seçmek için çalışacaklarını” belirterek, “2023'e çeyrek kaldı. Bunlar aslında seçim çalışmalarımızın da bir hazırlığıdır. Bu anlamda yığınağımızı, bu hazırlık safhasında en iyi şekilde yapacağız ve inşallah eksiksiz, gediksiz bir şekilde yol alacağız” diye konuştu.

'DÜNYA ÇOKTAN 3. DÜNYA SAVAŞI'NIN İÇİNE GİRMİŞTİR'

“Dünyanın fevkalade büyük bir türbülanstan geçtiğini” söyleyen Kurtulmuş, “Dünya, tabiri caizse, zaten çoktan bir 3. Dünya Savaşı'nın içine girmiştir. Bu fakir bunu neredeyse 10 sene evvel söylüyordu. Ekonomik olarak, siyasi olarak, vekalet savaşları adı altında, ticaret savaşları adı altında verilen örtülü savaşlar ve mücadelelerle dünyanın bütün büyük güçleri tam manasıyla bir çelişki, çatışma, rekabet ve hatta dediğim gibi bir savaş içerisindedir” dedi.

“Türkiye'nin bu coğrafyada yalnız başına kalmamasının ve güçlü bir ülke olarak yoluna devam etmesinin yeniden güçlü büyük Türkiye'yi kurmanın sadece bir siyasi seçenek değil bir siyasi zorunluluk olduğunu” belirten Kurtulmuş, “Malazgirt'ten bu yana bu topraklarda böyle rahat içerisinde geçen neredeyse bir günümüz olmamıştır. Ama sizi temin ederek söylerim ki çok yakın tarihimizdeki en önemli karışıklık, kargaşa ve en önemli geçiş dönemlerinden birini şimdi yaşıyoruz, içinde bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

'OSMANLI'YI DAĞITAN ZİHNİYET, TÜRKİYE'Yİ DAĞITMA FİKRİNDEN VAZGEÇMİŞ DEĞİL'

“Bu coğrafyada bağımsız, güçlü bir Türkiye olarak ayakta durmaktan başka hiçbir şansımız yoktur” diyen Numan Kurtulmuş, şunları söyledi:

“Yoksa geçmiş dönemlerde olduğu gibi eğer biraz tökezlersek, biraz bu idealimizden vazgeçersek zaten dünyayı bir savaş alanına döndürmüş olan büyük güçler, Türkiye'yi hareketsiz bırakmak, Türkiye'yi kendi alanında hapsetmek için zaten planlarını yapıyorlar. Osmanlı'yı da dağıtan zihniyet, Türkiye'yi dağıtma fikrinden de vazgeçmiş değildir. Bu coğrafyayı paramparça etme fikrinden vazgeçmiş değildir. Bu coğrafyayı toplayacak olan, derleyecek olan, kuşatacak olan ve hep beraber güçlü bir geleceğe taşıyacak olan sizsiniz, sizin temsil ettiğiniz medeniyet siyasetidir, AK Parti'nin siyasetidir.”

Büyük ve güçlü Türkiye hedefinde, en önemli unsurlardan birisinin Türkiye'nin sanayi alanındaki gelişmesi olduğunu ifade eden Kurtulmuş, “Özellikle milli savunma sanayimiz alanındaki gelişme fevkalade göz kamaştırıyor. İnsanlık tarihi bize bir şey öğretiyor. Savunma sanayisinde güçlü olmayan hiçbir ülkenin, milli bağımsızlığını sağlaması mümkün değildir” dedi.

'BÜTÜN GERİLİMLERİ GÖZE ALDIK'

Türkiye'nin çıkarlarını korumada hiçbir gerilimi göze almaktan vazgeçmediklerini vurgulayan Kurtulmuş, “Bütün gerilimleri göze aldık. Mesela Libya meselesi, Doğu Akdeniz'de petrol arama meselesi, Ege Denizi'ndeki haklarımızın, hukukumuzun korunması meselesi, Kafkaslarda Azerbaycanlı kardeşlerimizin işgali sona erdirmesine verdiğimiz destek bunları uzatabiliriz. Bizim milli menfaatlerimiz söz konusu olursa, kim ne gerilim çıkarırsa çıkarsın, Türkiye bütün gerilimlere karşıda yumruğunu sıkarak akıllı bir şekilde strateji izledi ve gerilimlerle Türkiye'nin terbiye edilmesine müsaade etmedi” şeklinde konuştu.

Numan Kurtulmuş, bazı gerilimlerle müttefik ülkelere de mesaj verdiklerini söyledi:

“Hatta daha ilerisini söyleyeyim. Bazı gerilimleri de mesela Amerika Birleşik Devletleri'ne mesela Avrupa Birliği'ne müttefikimiz olan bu ülkelere, sessiz, edilgen ve pısırık bir müttefik olmadığımızı da her alanda gösterdik, göstermeye devam ediyoruz. Neyi kastediyorum? 'PYD/YPG'ye karşı operasyon yapamazsınız' diye 50 bin kere söylediler. Kusura bakmayın. Burası sizin için bilmem kaç bin kilometre ötede bir yer. Bizim ise burnumuzun dibi bahçemizin hemen dış sınırıdır. Dolayısıyla burada bu milletin güvenlik meselesinden asla taviz vermeyeceğiz.” (ANKARA/AA)