Kuşadası'nda tatilin ilk 5 gününde 1765 ton atık toplandı

Kurban Bayramı tatiliyle birlikte nüfusu 1 milyonu aşan Kuşadası'nda tatilin ilk 5 gününde 120'si ambalaj, 1645'i evsel atık olmak üzere toplam 1745 ton atık toplandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 9 günlük bayram tatilinin ilk 5 gününde 1645 ton evsel atık ile 120 ton ambalaj atığı topladı.

Güzelçamlı Milli Park bölgesinden başlayarak Kuştur sınırları sonuna kadar 23 mahalleyi temizleyen ekipler, topladıkları atıkların yanı sıra caddeleri, sokakları, çocuk parklarını ve çöp konteynerlerini de yıkayarak hijyenik hale getirdi. İlçede 9 günlük tatilin ardından toplamda 3 bin tonun üzerinde evsel atık toplanacağı tahmin ediliyor.

 Kuşadası Belediyesi'nin Kurban Bayramı tatilinde ziyaretçilerini en iyi şekilde misafir edebilmek için seferber olduğunu belirten Belediye Başkanı Ömer Günel, şu ifadeleri kullandı:

"Başta Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz olmak üzere ilgili tüm birimlerimiz 24 saat sahada görev yaptı. Acil Müdahale ekiplerimiz de vatandaşlarımızdan gelen istek ve şikayetlere anında müdahale ediyor. Kentimize gelen konuklarımızı en iyi şekilde ağırladık, ağırlamaya da devam ediyoruz. Bayram tatilinin başladığı ilk günden bugüne kadar kentimizin her noktasını aynı özeni göstererek temizledik. Tatillerini geçirmek için Kuşadası'nı seçen tüm ziyaretçilerimize ve görevlerini başarıyla yerine getiren tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kurban Bayramı ile başlayan turizm sezonunun da tüm esnafımıza bereketli günler getirmesini diliyorum."