Kütahya ‘kedisini’ arıyor

Sosyal medya paylaşımlarıyla Kütahya Belediyesi’ni hedef alan ‘Kütahya Kedisi’ kenti karıştırdı. Hesap kapatıldı ancak benzer içerikler paylaşan ‘Kütahya Aslanı’ adlı başka bir hesap ortaya çıktı.

Kütahya Kedisi hesabının kullandığı profil fotosu.
Google Haberlere Abone ol

KÜTAHYA - Kütahya’da Belediye Başkanı Alim Işık ve kızı İmran Işık’ı hedef alan “Kütahya Kedisi” isimli sosyal medya hesabı, kentin gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Yaptığı paylaşımlarda belediye içinden bilgiler veren hesap, kısa sürede geniş bir takipçi kitlesine ulaştı.

Belediye Başkanı Işık'ın, hesap hakkında suç duyurusunda bulunması üzerine açılan soruşturmada hesap kapatıldı. Ancak daha sonra ‘Kütahya Aslanı’ adlı hesap benzer içerikte paylaşımlar yapmaya başladı.

Kütahyalılar, 'Kütahya Kedisi'nin, 'Kütahya Aslanı' olarak devam edip etmediğini merak ediyor.

‘KÜTAHYA KEDİSİ SİZİN ARKANIZDA, RAHAT OLUN’

'Kütahya Kedisi', verdiği bilgilerin tamamının 'Kütahya ve Kütahya halkının menfaatine yönelik' olduğunu söyleyerek 2021 yılı Aralık ayında yazmaya başladı. Sürecin başında kamuoyu tarafından pek ciddiye alınmasa da Kütahya Belediyesi’nin ulaşılması zor bilgilerini servis etmesi üzerine zamanla dikkatleri çekmeyi başardı. Hesap bir süre sonra büyük bir takipçi kitlesi oluşturdu.

'Kütahya Kedisi', paylaşımlarında sıklıkla Belediye Başkanı Alim Işık ve kızı İmran Işık’ı hedef aldı. Belediye Başkanı Işık’ın, kızı İmran Işık’ı başdanışmanı yaparak sonsuz yetki verdiği iddialarının üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından açılan soruşturma sürecindeki bir paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Kütahya Belediyesi’nde İçişleri Bakanlığı müfettişlerine dürüstçe ifade veren personellerin ifadelerine ulaşan İmran Işık ve ekibi, bu çalışanları sürme hazırlıkları yapıyor. Buradan o alnı pak, dürüst ve ekmeğinin hakkını veren personellere sesleniyorum: Kütahya Kedisi sizin arkanızda, rahat olun. Yerinden oynatılacak her personeli isim isim yazacağım.” Kütahya Kedisi’nin paylaşımları İmran Işık’la da sınırlı kalmadı. Belediyedeki personel değişikliklerinden usulüne uygun olduğu halde iptal edilen ihalelere kadar pek çok konuda paylaşım yaptı.

‘KEDİ DE KÖPEK DE BULUNACAK’

İddialar karşısında bir süre sessiz kalan Belediye Başkanı Alim Işık, 'Kütahya Kedisi’nin paylaşımlarının ilgi çekmesi üzerine harekete geçti. 'Kütahya Kedisi’ni tespit ettiklerini açıklayarak konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını ve hesap ile birlikte hareket eden ekibin yakında ortaya çıkacağını öne sürdü.

Işık konuyla ilgili o dönem şunları söyledi: “Elinizde bir belgeniz varsa, Cumhuriyet Savcılığı’na gidip dilekçenizi vereceksiniz ve tabi ki altına da adam gibi adınızı yazarak, imzanızı atarak başvuracaksınız. Ben nasıl öyle yapıyorsam, bana iftira atan herhangi birisi de onu öyle yapacak. Bu şehrin şehr-ül emini olarak, bir şehrin belediye başkanına laf atan hemşerim, önce kendi aynaya bakacak. En kısa sürede kedi de köpek de bulunacak. O kendini zaten ele verdi. İsim bazında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundum. O bir kişi. Ama birlikte çalıştığı, halkadaki, gruptaki, örgütteki kişileri de o söyleyecek. Dolayısıyla biz, bize yakışanı yapıyoruz. Susmamız sadece kesin delile ulaşmamızı beklememizden kaynaklanıyordu.”

KEDİ FAİLİ MEÇHUL KALDI

'Kütahya Kedisi’nin paylaşımlarına ilişkin ilk suç duyurusu 1 Ocak 2022 tarihinde yapıldı. Süreç içerisinde ‘kediye’ istinaden verilen şikâyet dilekçelerinin artması üzerine dosyalar birleştirildi. Tek bir dosya haline getirilen davada soruşturma süreci 19 Ocak 2022 itibari ile derinleşti. Açılan davanın ardından ‘Kütahya Kedisi’ paylaşımlarına ara verdi. Verilen bilgilerin çoğunun belediye içinden olması nedeniyle soruşturmada oklar önce belediye personeline çevrildi. Bazı gazetecilerin de şüpheli olarak yer aldığı soruşturmanın sonunda ‘Kütahya Kedisi’ isimli sosyal medya hesabı kapatılsa da, paylaşımları yapanın kim olduğuna ulaşılamadı.

Kütahya Kedisi hesabından sonra Kütahya Aslanı adlı hesap ortaya çıktı. 

KEDİ, ASLAN MI KESİLDİ?

Kedinin dosyası kapandı ancak bu sefer de ‘Kütahya Aslanı’ isimli bir sosyal medya hesabı ortaya çıktı. 27 Mayıs 2022 tarihi itibariyle açılan hesabın künyesinde, “Nerede kalmıştık? Bir aslan miyav dedi, minik kedi kükredi” ifadeleri yer aldı.

Bu durum, "Kütahya Kedisi, Kütahya Aslanı olarak mı devam ediyor?" sorusunu akıllara getirdi. İş yoğunluğu nedeniyle Kütahya gündemiyle çok ilgilenemediğini aktaran 'Kütahya Aslanı', son olarak belediyenin projesi olan Zafer Meydanı’na iddialarda bulundu verdi. Kütahya Belediyesi araçlarının Zafer Meydanı projesinde müteahhit firma adına çalıştığını söyleyen 'Kütahya Aslanı', belediyenin bu araçları 15 saatliğine kiralayıp 5 saatlik ücret aldığını öne sürdü. (DUVAR)