Kutlu Partili Yaman'dan 'sıcaklık' uyarısı: Tehlike büyüktür

Kutlu Partili Hasan Yaman, Türkiye'de yaşanan sıcak hava dalgasına dikkat çekerek hükümete tarım politikalarını gözden geçirme çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kutlu Partili Hasan Yaman, Türkiye'nin güneyindeki bazı illerde hava sıcaklığının son günlerde 50 dereceyi geçmesi üzerine tarım sektörünün, üretimin ve işçilerin olumsuz etkilendiğini söyledi. 

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Yaman, şu ifadeleri kullandı: "Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres tarafından yapılan açıklamaya göre geçtiğimiz pazar günü dünya kayıtlarına 'en sıcak gün' olarak geçti. Dünyanın ortalama ısısının 15 dereceden 17.9 dereceye çıktığı cuma günü ise alarm verildi. Ülkelere Acil Eylem Planı oluşturulması konusunda çağrıda bulunan Guterres, insanlar kadar onları besleyen gıdaların ve su havzalarının da aşırı ısınmadan olumsuz etkilendiğini söyledi. Görüldüğü gibi tehlike ülkemiz için de büyüktür. Ülkemizde sıcaklığa bağlı olarak bilhassa yaşlıların ve hastaların ani ölümleri, bitki örtüsündeki değişiklikler, su kaynaklarının kuruması, karşı karşıya kalacağımız başlıca olgulardır. Bu yetmezmiş gibi bu sıcaklar altında tarlada çalışmak zorunda olan işçilerin çektiği zorluklar görmezden gelinmektedir. Hükümet tarım politikalarımızı acilen gözden geçirilmelidir."