Kutsal Evcimen hakim karşısında: 'Cenazeye sokmayacağız' lafı tahrik etti

Kutsal Evcimen'e 'Recep Tayyip Erdoğan ve Süleyman Soylu'ya hakaret ettiği' gerekçesiyle açılan davanın ilk duruşması görüldü. Evcimen, "Beraatimizi talep ettik" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halk müziği sanatçısı Kutsal Evcimen'in 2019 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar üzerine dava açıldı. Davanın ilk duruşması bugün İstanbul 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada sanatçı Evcimen, paylaşımlarının ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu belirterek beraatini talep etti. 

Duruşmanın ardından yaptığı açıklamada Kutsal Evcimen şunları söyledi: "2019 yılında Ekrem İmamoğlu’na karşı Recep Tayyip Erdoğan’ın tutumu ve ayrıca Kemal Kılıçdaroğlu’yla ilgili olarak 'şehitlerin cenazesine onu sokmayacağız' diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sözleri ile ilgili olarak refleks gösterdim. Biri benim oy verdiğim, desteklediğim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, diğeri de oy verdiğim partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu."

'CHP'Yİ SOKMAYACAĞIZ LAFI TAHRİK ETTİ'

Muhalif bir sanatçı olarak tepkisini ortaya koyduğunu söyleyen Kutsal Evcimen, "Birilerinin 'Buraya CHP’lileri sokmayacağız' demesi beni tahrik etti. Ben de sosyal medyada bu iki konuyla ilgili yorumlarımı dile getirdim. Troller var ve bunlar sürekli olarak bizim hesaplarımızı gözetliyorlar. Şikayet etmişler ve şikayet üzerine aynı anda iki dava açıldı. 

Beraatimizi talep ettik çünkü bu yorumlar eleştiri ve ifade özgürlüğü kapsamındadır. İyi niyetimi bildirdim, kişilerle işimiz yok. Amacımız kimseye saygısızlık yapmak değil, sanatçı olarak sanatın taşlama dilini kullanmaktır. Bunlar birilerinin zoruna gidiyor ama bizim dilimizde vardır. Zaten o paylaşımları yaptıktan sonra altında yapılan yorumlarda insanlar birbirlerine hakaret etmeye başlayınca tüm paylaşımları sildim. Ben de bu halkın türkülerini söyleyen muhalif bir sanatçıyım, bu tür konularda taşlama içeren yorumlar, paylaşımlar yapmamdan daha doğal bir şey olamaz" diye konuştu.

SANATÇILARDAN VE SİYASETÇİLERDEN DESTEK

Kartal'daki İstanbul Anadolu Adliyesi'ndeki duruşmaya sanatçıya destek vermek için Hüseyin Aygün, Hüseyin Turan, Muharrem Temiz, Tolga Sağ, Sinan Güngör, Erkan Genç gibi isimlerin yanı sıra demokratik kitle örgütlerinden temsilciler de katıldı. Davanın ikinci duruşması 6 Ekim tarihinde görülecek. 

Öte yandan sanatçı Kutsal Evcimen, daha önce ‘Eşek Sıpaları’ türküsünden dolayı aldığı 11 ay 20 günlük cezasının hükmünün açıklanmasının geriye bırakıldığını, eski davanın aradan 5 yıl geçmeden açılan bu yeni davalarla birleştirilebileceğini söyledi.