Kuzey Kore'den drezin iterek çıkabildiler

Kuzey Kore'den ayrılan bir grup Rus diplomat ve aile üyeleri, Covid-19 tedbirleri nedeniyle iki ülke sınırını elle itilen drezin kullanarak geçmek zorunda kaldı. Sekiz kişilik grubun drezini bir kilometreden fazla ittiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın Kuzey Kore Büyükelçiliği'nde görev yapan bir grup Rus diplomat ve aileleri, iki ülke sınırını elle itilen drezin kullanarak geçebildi. Görüntülerle ilgili açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Peskov, "diplomatik görevlerin aslında çok zor olduğunu" söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın Telegram hesabından yapılan açıklamaya göre korona virüsü salgını nedeniyle alınan önlemler, aralarında üç yaşında bir çocuğun da bulunduğu sekiz kişilik grubun ülkeye dönüşlerini zorlaştırdı. Bakanlık, "Korona virüsü pandemisi nedeniyle ülkeler arasındaki ulaşım durduğundan diplomatik temsilcilik çalışanları ve aileleri eve kendi imkanlarıyla dönmek zorunda kaldı. Sınıra kadarki yolun büyük bölümünü tren ve otobüsle geçtiler ancak sınır bölgesinden Rusya'ya kadar drezin kullandılar" ifadelerini kullandı.

Sputnik'in aktardığına göre, grubun Pyongyang'dan trenle 32 saat ve otobüsle iki saat seyahat ettiğini bildiren bakanlık, Rusya Büyükelçiliği Üçüncü Sekreteri Vladislav Sorokin'in iki ülkeyi bölen Tumannaya Nehri üzerindeki demiryolu köprüsü de dahil drezini bir kilometreden fazla ittiğini ve adeta bir 'motor görevi gördüğünü' belirtti. Grubun sınırı geçtikten sonra Hasan tren istasyonunda otobüsle karşılandığını ve oradan Vladivostok Havalimanı'na götürüldüğünü ifade eden bakanlık, çanta ve valizlerle dolu drezin yolculuğundan görüntüler de paylaştı.

Rus diplomatların bu yolculuğu Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'a soruldu. Bu sorunun Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova'ya yöneltilmesinin daha iyi olacağını kaydeden Peskov, "Diplomatik görev, çok çetrefilli, çok zor. Çok güzel ve zarif görünüyor ama aslında çok zor, sert ve stresli bir görev. Bazen bu tür şeyler de yaşanıyor" diye konuştu. (Kaynak: Sputnik)