'Latmos'ta madenciliğe izin verilemez'

Latmos Dağları, feldspat, kuvars ve linyit kömürü madenciliğine açılmak isteniyor. Bölgenin doğal yapısını korumak amacıyla 'Latmos'u koru' isimli bir web sitesi oluşturuldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Madencilik şirketlerinin doğaya zarar vermesini engellemek için yeni bir girişim gündeme geldi. Söke, Koçarlı, Karpuzlu ve Milas hattı boyunca uzanan Latmos (Beşparmak) Dağları'nda madencilik yapılmasına karşı çıkan bir gurup kurdukları web sitesi ile Latmos'ta yapılacak projeler ve yaşanan tahribata ilişkin verileri aktaracak. 

www.latmosukoru.org adıyla yayına başlayan web sitesinde şu görüşlere yer verildi: “Amacımız böyle bir yerin bilinirliğini arttırıp bu yok oluşa karşı kitleselleşmesini sağlayarak kamuoyu desteğini alabilmek. Web sayfanın içeriğinde Latmos'la ilgili her türlü bilgisel, haritalar üzerinde sit alanları ve sömürge madenciliğin yuttuğu alanlar gibi pek çok veriye ulaşılabilecek. Büyük emekle oluşturduğumuz www.latmosukoru.org Latmos'u bütünlüklü koruma ve geleceğe aktarma konusunda büyük faydalar sağlayacağına inanıyoruz”