Lavrov: Nükleer savaş tehdidini hafife almayın

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Ukrayna savaşında "nükleer çatışma" olasılığının mevcut olduğunu söyledi. Lavrov, Ukrayna'yı silahlandıran NATO'yu da Rusya'ya karşı vekalet savaşı yürütmekle suçladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan Batı ülkelerine Ukrayna'da artan nükleer çatışma riskini "hafife almama" uyarısı yapıldı. Lavrov, NATO'nun ise Ukrayna'ya silah tedarik ederek Rusya'ya karşı vekalet savaşı yürüttüğünü savundu. 

Reuters haber ajansı, Lavrov'un Rus devlet televizyonunda yayınlanan röportajından bölümler aktardı. Ukrayna'da savaşı sona erdirecek bir anlaşmanın ülkedeki askeri duruma bağlı olduğunu belirten Lavrov, olası bir Üçüncü Dünya Savaşı sorusuna ise "nükleer çatışma" uyarısı yaparak yanıt verdi. Rusya Dışişleri Bakanı, olası bir nükleer savaşı önleme ilkesini desteklediğini belirterek bunun Moskova için "kilit bir konumlanma" olduğuna işaret etti. Lavrov, şunları söyledi: "Olası nükleer çatışma tehlikesi ciddi, gerçek. Hafife almamalıyız."

'NATO UKRAYNA'DA VEKALET SAVAŞI YÜRÜTÜYOR'

Lavrov röportajda Batı ülkelerinden Ukrayna'ya gönderilen silahlara da tepki gösterdi. Söz konusu silah tedariklerinin çatışmaları sona erdirmek yerine uzatma hedefinde olduğunu belirten Lavrov,  "Ukrayna'nın batısındaki depolama tesisleri birden fazla kez (Rusya tarafından) hedef alındı. Başka nasıl olabilir?" dedi. Lavrov, NATO'nun Ukrayna aracılığıyla Rusya'yla savaştığını belirterek "NATO, özünde vekalet savaşı yürütüyor. Savaş, savaştır" dedi. 

Rusya Dışişleri Bakanı röportajda Ukrayna'yla müzakerelere de değindi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'i "kameralara oynamak" ile suçlayan Lavrov, bu özelliğini İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a benzettiğini ifade etti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler lavrov rusya