Lazio'da Covid aşısı sistemine hacker saldırısı: Tüm sistem çöktü

İtalya'nın başkenti Roma'nın da içinde bulunduğu Lazio bölgesinin aşılama ağına hacker saldırısı düzenlendi. "Tüm sistem çöktü" diyen yetkililer, aşı randevularında gecikme yaşanabileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya'nın Lazio bölgesinde Covid-19 aşılarının randevu sistemini işleten şirketin bilgi işlem sistemlerine hacker saldırısı düzenlendi. Sistemin saldırı nedeniyle kapandığı açıklandı.

Lazio bölgesinin sağlık yetkilisi Alessio D'Amato, "Çok güçlü, çok ciddi bir hacker saldırısı. Her şey çöktü. Bütün bölgesel veri tabanı saldırı altında" dedi. Başkent Roma'nın da içinde bulunduğu Lazio'nun bölgesel sağlık portalının ve aşılama ağının tamamen çöktüğü, aşılama kampanyasında bu saldırı nedeniyle gecikmeler yaşanabileceği belirtildi. 

İtalyan devlet haber ajansı ANSA, savcıların olayı incelediğini ve soruşturma açılabileceğini duyurdu. 

İtalya'da önceki hafta kapalı alanlara giriş için aşı kartı veya negatif test sonucu gösterilmesi kararı alınmıştı. Bu adımın ardından bir yandan aşı randevularında patlama yaşanmış, bir yandan da aşı karşıtları protesto gösterileri düzenlemişti. (DIŞ HABERLER)