Levent Kuruoğlu'dan Memur Sen ve Kamu Sen'e tepki: Sendikal krallıklarını korumaya çalışıyorlar

Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, Memur Sen ve Kamu Sen'in Toplu Sözleşme İkramiyesi'ni yüzde 1'den fazla üyesi olan sendika üyelerinin alması için çalıştığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, daha önce Danıştay ve Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen sendikal barajın, yeniden TBMM gündemine getirilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kuruoğlu, Memur Sen ve Kamu Sen'in, Toplu Sözleşme İkramiyesi'ni sadece yüzde 1'den fazla üyesi olan sendika üyelerinin alması için kanun çıkarttırmaya çalıştığını belirterek, "Kamu Çalışanlarının hak ve menfaatlerini değil, makamlarını, oluşturdukları sendikal krallıklarını korumaya çalışan bu sendikalara yazıklar olsun" sözleriyle tepki gösterdi.

Levent Kuruoğlu, şu ifadelere yer verdi:

“Memur Sen ve Kamu Sen, sendikal özgürlükleri %2 barajıyla engellemek için Cumhur İttifakı bileşeni partilere çıkarttırdıkları kanunun, Anayasa Mahkemesi tarafından iptaliyle, üyelerini ve sendikalı çalışanları aylık 348 TL, beş ayda ise 1743 TL zarara uğrattılar.

Şimdi aynı sendikalar, aynı yöntemlerle Toplu Sözleşme İkramiyesi'ni sadece %1'den fazla üyesi olan sendika üyelerinin alması için kanun çıkarttırmaya çalışıyorlar. Anayasa Mahkemesinin sendikal barajı iptal eden kararı ortadayken ve yapılan düzenlemenin de iptal olacağı açıkken bu sendikaların hırslarının gözlerini kör ettiği ve üyelerini de düşünmedikleri görülüyor.

Sendikalara %1 baraj getiren kanun teklifi bu şekliyle yasalaşırsa Anayasa Mahkemesinde tekrar iptal olacağı ve hiçbir şekilde Toplu Sözleşme İkramiyesi alınamayacağı, sendikalı çalışanların daha büyük zarara uğrayacağı, tüm kamu çalışanları tarafından bilinmelidir.

Hürriyetçi Eğitim Sen %1 baraj kanun teklifinden etkilenmemesine rağmen, sendikal tekelleşmeye karşı ve yeni mağduriyetleri engellemek için siyasi parti temsilcileri ile görüşmeye devam etmektedir. Ayrıca eylemlilik süreci hazırlıklarımız tamamlanmıştır. TBMM önünde olacağız.

Kamu Çalışanlarının hak ve menfaatlerini değil, makamlarını, oluşturdukları sendikal krallıklarını korumaya çalışan bu sendikalara yazıklar olsun.”